Мобілізація, тарифи, виплати: що зміниться в Україні з 1 серпня

З 1 серпня 2024 року на українців чекають суттєві зміни, які вплинуть на різні аспекти життя.

Субсидії для переселенців

Мінсоцполітики впроваджує новий вид субсидії для внутрішньо переміщених осіб (ВПО) на оренду житла. Це додаткова підтримка від держави, яка розраховуватиметься за принципом житлових субсидій.

Додаткові виплати

До Дня незалежності (24 серпня) окремі категорії громадян, включаючи пенсіонерів, ветеранів та учасників бойових дій, отримають виплати від 450 до 3100 грн.

Мобілізація

Триває мобілізація, і військовозобов’язані, які не оновили свої дані до 16 липня, ще можуть зробити це протягом серпня. Від 17 серпня чоловікам віком від 18 до 60 років для перетину кордону необхідно мати військово-обліковий документ.

Зарплати військових

Зарплати залишаються незмінними. Військовослужбовці на передовій отримують до 100 тис. грн на місяць, а ті, що перебувають у тилу — 30-50 тис. грн.

Комунальні тарифи

Ціни на електроенергію, газ та воду залишаються на рівні попередніх місяців. Тарифи на світло: 4,32 грн за кВт-год, газ — 7,96 грн за кубометр.

Навчальний рік

Новий навчальний рік розпочнеться 2 вересня. Деякі навчальні заклади можуть розпочати навчання раніше, враховуючи енергетичну ситуацію в країні.

Підписуйтесь на Акцент в

Share this post

нет
scroll to top