Стали відомі наслідки ізраїльського удару по Бейруту

Міністерство охорони здоров’я Лівану повідомило, що внаслідок удару Ізраїлю по Бейруту у вівторок загинула жінка і двоє дітей та поранено ще 68 людей. Армія Ізраїлю заявляє про ліквідацію верховного командира Хезболли Фуада Шукра.
Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на AP та Times of Israel.

Лікарня неподалік від місця вибуху закликала людей здавати кров.
Державне Національне агентство новин Лівану повідомило, що удар був нанесений безпілотником, який запустив три ракети.
Офіційний представник Хезболли Алі Аммар заявив, що Ізраїль вдарив по «цілком цивільній території» і «рано чи пізно ізраїльський ворог заплатить за це».
Тимчасовий прем’єр-міністр Лівану Наджиб Мікаті засудив ізраїльську атаку, заявивши, що вона сталася за кілька метрів від однієї з найбільших лікарень столиці.
Авіаудар по південному передмістю Бейрута Харет-Хрейк — багатолюдному міському району, де Хезболла проводить політичні наради, але в якому також повно маленьких магазинів і житлових будинків — пошкодив кілька будівель.
За словами офіційного представника Хезболли, наразі невідомо, чи постраждав хтось із представників угруповання. Співробітник ліванської військової розвідки у коментарі агентству відповів, що у нього немає інформації, чи уник авіаудару високопоставлений співробітник служби безпеки Хезболли.
За даними AP, удар прийшовся на житловий будинок неподалік від лікарні, в результаті чого половина будівлі була зруйнована та серйозно пошкоджена сусідня. Лікарня зазнала незначних пошкоджень, навколишні вулиці всіяні уламками та битим склом.
Ізраїль заявляє про ліквідацію верховного командира Хезболли
Армія оборони Ізраїлю заявила, що верховний командир «Хезболли» Фуад Шукр був убитий під час ізраїльського авіаудару по Бейруту.
У заяві ЦАХАЛ говориться, що Шукр, також відомий як Хадж Мохсін, є найвищим військовим командиром Хезболли.
Шукр входив до Ради Джихаду, вищого військового органу Хезболли, і вважався керівником її стратегічного підрозділу.
ЦАХАЛ стверджує, що він також був старшим військовим радником лідера Хезболли Хасана Насралли, описуючи його як «праву руку».

Нагадаємо, загострення між Ізраїлем та Ліваном сталося минулої суботи, коли Хезболли, за інформацією Ізраїлю, завдала удару по місту Мадждаль-Шамс, яке знаходиться на Голанських висотах. Ракета влучила по футбольному полю, загинуло більш як 10 людей, ще понад 30 отримали поранення.
30 липня ЦАХАЛ завдав авіаудару по столиці Лівану Бейруту. Міністр оборони Ізраїлю Йоав Галлант оприлюднив заяву, в якій говориться, що Хезболла «перетнула червону лінію».
Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

Share this post

нет
scroll to top