Багатоповерхівки Запоріжжя встановлюють генератори

Мешканці багатоповерхових будинків використовують альтернативні джерела електроенергії для того, щоб взимку, у разі відключень електрики, в їхніх оселях було тепло.

У десятиповерховому будинку по вул. Калнишевського, 6, що у Хортицькому районі, ще до війни було оновлено тепловий пункт, який забезпечує теплопостачання. Але під час відключень електроенергії насоси, які забезпечують подачу теплоносія до квартир, не працювали, що призводило до відсутності опалення в будинку.

Голова правління ОСББ «Калнишевського, 6» Микола Солоп розповів, що для того, щоб вирішити цю проблему та забезпечити безперебійне тепло навіть під час відключень електрики, вони домовилися з “Обленерго” про встановлення в їх будинку двох черг та придбали генератор.

– У нас у будинку стоїть система автоматичного резерву на генератор та тепловий пункт. Завдяки чому наш тепловий пункт живиться спочатку від однієї черги, потім переходить на іншу й тільки якщо вимикаються відразу дві черги, підключається генератор для енергозабезпечення насосів. Генератор працює автоматично – сам вмикався та вимикався. Наша задача лише заправляти його. Генератор придбали потужністю 3-3,5 кВт. Цього вистачає, щоб забезпечити електроенергією роботу усіх насосів.Таким чином у будинку завжди є опалення, – поділився Микола Солоп.

ОСББ «Калнишевського, 6» придбало генератор у рамках міської Програми часткового відшкодування вартості незалежних джерел електричної енергії, тобто кошти на його купівлю отримали з міського бюджету.

Встановили генератор у приміщенні третього під’їзду, де раніше стояли сміттєві баки.Там обладнали систему витяжки, а вихлопні гази від генератора вивели на вулицю.

Нагадаємо, у рамках Програми часткового відшкодування вартості незалежних джерел електричної енергії, які придбані ОСББ, ЖБК та управителями багатоквартирних житлових будинків м. Запоріжжя на 2024 рік, мешканці багатоповерхових будинків можуть отримати компенсацію у розмірі 80% від загальної вартості обладнання, але не більше 30 тис. грн.

Джерело : Запорізька міська рада

Сообщение Багатоповерхівки Запоріжжя встановлюють генератори появились сначала на Газета МИГ.

Share this post

нет
scroll to top