Деякі ВПО можуть отримати до 11 тисяч гривень допомоги: як це зробити

Деякі категорії внутрішньо переміщених осіб (ВПО) можуть отримати грошову допомогу у розмірі до 11 тисяч гривень. Це стосується евакуйованих мешканців прифронтових територій Сумської та Харківської областей.

Про це повідомляє Акцент з посиланням на пресслужбу Міністерства реінтеграції тимчасово окупованих територій.

Проєкт реалізовується спільно з Міністерством соціальної політики та Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ) і спрямований на термінову підтримку родин, які змушені покинути домівки через обстріли з боку російських окупаційних військ.

Хто може отримати допомогу?

Грошова допомога передбачена для сімей із дітьми, які з травня цього року підлягають обов’язковій евакуації з небезпечних прифронтових громад Харківської та Сумської областей. Виплати можуть отримати сім’ї, які належать до однієї чи кількох категорій:

  • У складі сім’ї є особа або дитина з інвалідністю до 18 років.
  • Сім’я є багатодітною з дітьми до 18 років.
  • Дітей виховує одинока мати або одинокий батько.
  • Сім’я з дітьми віком до 18 років є малозабезпеченою.

Сума допомоги

Після евакуації вказані категорії переселенців отримають виплату у розмірі 10 800 гривень на одну особу в родині. Наприклад, багатодітна малозабезпечена сім’я з п’ятьох людей, яка буде евакуйована з Сумської чи Харківської областей, отримає 54 тисячі гривень додаткової грошової допомоги.

Як отримати допомогу?

  1. Якщо родина евакуюється з допомогою обласної військової адміністрації, додатково звертатись для отримання даної допомоги не потрібно, виплату буде здійснено автоматично.
  2. Якщо сім’я виїжджає в безпечніше місце самостійно, після евакуації потрібно звернутися до найближчого управління соціального захисту в громаді, до якої переїхали, із заявою щодо виплати відповідної допомоги.

Додаткова інформація

  • Додаткова фінансова допомога надається одноразово.
  • Кошти зараховуються на рахунок одного з членів сім’ї або через «Укрпошту».
  • Грошова допомога не надається, якщо люди вже отримали виплати від інших міжнародних організацій.

Цей проєкт є важливим кроком у підтримці найбільш вразливих категорій населення, які зазнали тяжких втрат через військові дії, забезпечуючи їм мінімальні засоби для подолання складного періоду.

Підписуйтесь на Акцент в

Share this post

нет
scroll to top