У Запоріжжі повідомляють про затримки громадського транспорту через аварію

У Запоріжжі сьогодні спостерігаються значні транспортні затори на ключових маршрутах.

Про це повідомили в системі транспортного обслуговування у місті Запоріжжя Еasyway.

Зазначається, що аварія відбулась на вул. Чарівній (зупинка Заводська), через що можливі затримки на:

  • автобусних маршрутах № 72
  • маршрутних таксі № 9
  • на приміських маршрутах № 7

Запоріжців закликають враховувати певний час для входження в графік після відновлення руху.

Як уникнути ДТП

  • Перед початком руху переконайтеся, що всі системи автомобіля справні, включаючи покажчики поворотів, стоп-сигнали та габаритні вогні. Не забувайте стежити за станом шин і регулярно їх перевіряти.
  • Не відволікайтеся на телефони, фільми або інші зовнішні подразники. Не сідайте за кермо, якщо ви сонні або втомлені. Не їжте і не пийте за кермом. Завжди пристібайтеся ременем безпеки і не їдьте довго без перерви. Ці прості речі можуть врятувати життя.
  • Будьте обережні при перестроюванні і переконайтеся, що смуга поруч з вами вільна. Звертайте увагу на сліпі зони, які не видно в дзеркалах заднього виду або бічних дзеркалах. З тієї ж причини не втрачайте з поля зору інші транспортні засоби, які перелаштовуються поруч.
  • При перестроюванні не забувайте про сигнали повороту. Спочатку увімкніть сигнал, зачекайте кілька секунд, а потім починайте рух. Заздалегідь вивчіть сигнали невербальної комунікації на дорозі за допомогою фар і клаксонів.
  • Перетинаючи перехрестя, звертайте увагу на навколишню обстановку, а також на сигнали світлофора. Завжди озирайтеся по сторонах, навіть якщо ви не порушуєте закон. Досить одного неуважного водія, щоб спричинити зіткнення.
  • Завжди дотримуйтесь безпечної дистанції між транспортними засобами, оскільки гальма можуть спрацювати за лічені секунди. Долі секунди і кілька сантиметрів мають вирішальне значення, тому якщо відстань між вами та іншим транспортним засобом занадто мала, ви майже напевно зіткнетеся в екстреній ситуації.
  • Будьте особливо уважні, коли на дорозі з’являються транспортні засоби зі спеціальними сигналами, такі як пожежні машини, поліцейські машини та машини швидкої допомоги. Окрім необхідності різкого та обережного обгону, аварійні ситуації можуть вивести водія-початківця з рівноваги. Тому будьте готові до того, що на вашому шляху може раптово з’явитися інший транспортний засіб.

Нещодавно ми розкривали подробиці смертельного ДТП, що сталося
у передмісті Запоріжжя за участі двох легкових автівок.

Підписуйтесь на Акцент в

Share this post

нет
scroll to top