У Запорізькій області понад 50 підприємств забронювали своїх співробітників через портал «Дія»

У Запорізькій області понад 50 підприємств, що мають статус критично-важливої інфраструктури, забронювали своїх співробітників через додаток «Дія».

Про це під час брифінгу повідомив заступник голови Запорізької ОВА з питань цифровізації Володимир Чередніченко.

«Для бронювання працівників потрібно, щоб підприємство було визнано критично-важливим для регіону. Наразі такий статус надає обласна військова адміністрація за листами підприємців або чинними контрактами з Міністерством оборони», — повідомив Володимир Чередніченко.

За словами Володимира Чередніченка, якщо військовозобов’язані співробітники підприємства відповідають критеріям бронювання, то протягом години в додатку «Дія» надають відповідний статус:

«Після реєстрації співробітників на сайті та належного оформлення заявки, в автоматичному режимі програма надає статус цим броньованим, якщо в них немає застережливих заходів, якщо вони уточнили свої дані в ТЦК, не мають обмежень, не знаходяться в розшуку, сплачують податки, згідно тих критеріїв, які визначаються по критично-важливим підприємствам. Через годину надається або підтвердження статусу бронювання, або повідомляється причина відмови», — пояснив заступник голови ЗОВА.

Інформація в реєстрі «Оберіг» оновлюється також автоматично.

Алгоритм бронювання на порталі Дія

Для військовозобов’язаних співробітників підприємств, які входять до Єдиного переліку установ та організацій які, відповідно до законодавства, мають право бронювати працівників, алгоритм бронювання в додатку «Дія» наступний:

  • Керівник компанії, що має право на бронювання своїх працівників, подає на порталі «Дія» списки на бронювання та засвідчує заяву електронним підписом.
  • Система автоматично перевіряє, чи людина працевлаштована офіційно і, чи є її дані в реєстрі Оберіг. Дія протягом доби надсилає сповіщення керівнику про результат розгляду.
  • У разі позитивного рішення система автоматично переводить військовозобов’язаного на спеціальний військовий облік на строк дії бронювання. З цього моменту він вважається заброньованим, а інформація про бронювання зʼявляється в застосунку «Резерв+».
  • Згодом витяг з Реєстру військовозобовʼязаних можна буде завантажити на порталі Дія й за потреби роздрукувати. Також за бажанням документи на бронювання можуть бути подані в паперовому форматі. Обидві форми подачі документів матимуть однакову вагу.

Більше про бронювання військовозобов’язаних

Нині можуть бути заброньовані працівники органів державної влади, місцевого самоврядування, підприємств та організацій у порядку, встановленому Кабміном.

Постанова Кабміну зараз дозволяє бронювати 50% військовозобов’язаних працівників критично важливих для функціонування економіки підприємств.

 

 

 

.

 

Share this post

нет
scroll to top