Запоріжці можуть безкоштовно відновити зір

Заміна кришталика – операція, яка допомагає повернути зір людям із катарактою. Найчастіше це захворювання зустрічається у людей старшого віку та потребує дороговартісного оперативного втручання, адже необхідно придбати як сам штучний кришталик, так і витратні матеріали.

Не всі запоріжці можуть дозволити собі такі фінансові витрати. Тому в Запоріжжі діяла міська програма лікування катаракти для малозабезпечених верств населення. Штучні кришталики закуповувались за кошти міського бюджету, що дозволяло пацієнтам-пільговикам відновити зір безкоштовно.

Нині ж усі пацієнти, незалежно від віку та соціального статусу, можуть отримати таке безкоштовне лікування, адже тепер ця послуга фінансується за рахунок коштів НСЗУ. 
«Протягом багатьох років ми проводили таке лікування платно, окрім пільгових категорій, які лікувались в рамках міської програми. Для пацієнтів  було складно назбирати кошти і придбати штучний кришталик на заміну. Ми зв’язалися з НСЗУ, прорахували всі витратні матеріали та уклали контракт на цю послугу в рамках програми медичних гарантій. Працюємо на перспективу, аби наступного року вийти на високу глобальну ставку за випадки заміни кришталиків, — розповіла виконуюча обов’язки медичного директора КМП Міська лікарня №3 Тетяна Євченко.

 

 

Фото Славка Твердохліба

 

.

У мирні та воєнні часи залишаємося разом, бо лише так ми є сильнішими. Долучайтеся до телеграм каналу Форпост медіа.
Усі ми тут — https://t.me/forpost_zp

 

 

Share this post

нет
scroll to top