Окупанти надали Бердянську статус «курорту федерального значення»

Російські загарбники надали тимчасово окупованому місту Бердянськ статус «курорту федерального значення».

Про це повідомляє «Акцент» з посиланням на «ЛокаторМедіа».

Відповідне розпорядження підписав 23 липня 2024 року голова уряду рф Міхаїл Мішустін. Воно має набрати чинності 1 вересня 2024 року.

Як повідомляють у пропагандистських ЗМІ, такий статус надасть місту «нові можливості» для розвитку туристичного потенціалу. Проте, про які саме перспективи йдеться, не вказали.

За понад два роки окупації рашисти майже повністю знищили туристичну галузь на захопленій ними території Запорізької області. Так восени 2022 на ТОТ Запоріжжя окупанти заявляли про створення туристичного кластера «Азовське узбережжя» та про те, що це буде «курорт світового масштабу». Ці заяви залишилися тільки на словах.

В грудні 2023 року окупаційна адміністрація створила комісію для обстеження та поставки на облік усіх готелів та засобів розміщення для відпочивальників. Їх результат — туроб’єкти на облік поставили, нових не збудували та майже знищили наявні.

Наразі на окупованій території Запорізької області із наявних 1500 туристичних закладів працює тільки 120. Це 8% від загальної кількості комплексів. В червні цього року, через відсутність на азовському узбережжі туристів, окупаційна влада організувала інфотур для росіян. Тоді туроператорам із Самари, Дагестану, Чечні, Тюмені та Криму показували об’єкти для розміщення відпочивальників та заявляли про безпечність відпочинку в регіоні.

Гауляйтер Балицький цьогоріч заявляв про підготовку до туристичного сезону та очікування на ТОТ 100 тисяч відпочивальників. До прикладу, до початку повномасштабного вторгнення місто Бердянськ приймало понад 1 мільйон туристів, ще 2 мільйони щороку відвідувало Кирилівку.

Підписуйтесь на Акцент в

Share this post

нет
scroll to top