Зраднику Балицькому та його поплічникам повідомили про підозру за пропагандистські заходи у тимчасово окупованому Мелітополі

Окупаційний губернатор захопленої території Запорізької області Євген Балицький разом із так званим керівником «міністерства молодіжної політики» та жителькою окупованого Мелітополя створювали проросійські молодіжні рухи.

Про це повідомляє ГУНП в Запорізькій області.

Правоохоронці зʼясували, що зрадники організовували масові заходи, спрямовані на підтримку держави-агресора та її окупаційної адміністрації.

Оперативники обласного управління карного розшуку разом зі слідчими Мелітопольського районного управління поліції ГУНП в Запорізькій області під процесуальним керівництвом прокуратури Запорізької області задокументували злочинну діяльність та повідомили про підозру так званому гауляйтеру регіону, псевдоміністру молодіжної політики та 20-річній активістці молодіжних рухів, створених за вказівкою російських пропагандистів.

«У межах досудового розслідування правоохоронці встановили, що влітку 2022 року окупанти за активного сприяння колаборантів створили на території Мелітопольського району осередки молодіжних організацій з метою «правильного» виховання молоді під егідою призначених керівників-зрадників», — зазначили в поліції.

За допомогою своїх пропагандистських ресурсів вони поширювали наративи про покращення життя з владою рф, закликали школярів та студентів до толерантності та співчуття до окупантів.

Їхні дії кваліфіковані за ч. 2 ст. 28 ч. 6 ст. 111-1 (Колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України.

Джерело: 061.ua

Share this post

нет
scroll to top