Forbes: Українські військові вперше збили Мі-8 з допомогою дрона

31 липня на  східній околиці Донецької області, що за 16 кілометрів від лінії фронту, ЗСУ вперше перше збили російський літак за допомогою двокілограмового дрона.

Про це повідомляє Forbes.

Цьому передувало десять місяців невдалих спроб. Факт дальності вказує на те, наскільки важкою була операція.

Вага збитого літака становила 12 тонн, на його борті перебувало троє членів екіпажу. Мі-8 виконував ударні, транспортні та медично-евакуаційні місії.

Російські військові блогери припускають,  що захисники «зловили» борт на підльоті. ЗМІ тим часом наголошує, що операції на цій відстані є дуже складною, тому не виключено, що безпілотник, який атакував літак, супроводжував інший БпЛА, який повинен був захоплювати та ретранслювати командний сигнал малої дальності.

Forbes зазначає, що враховуючи кількість FPV-дронів, які використовують щодня ЗСУ, загроза російським вертольотам може посилитися

«Ймовірно, знадобилося щонайменше 10 місяців спроб, перш ніж оператор українського безпілотника нарешті вразив російський вертоліт. Місяці промахів зрозумілі. Гелікоптер може летіти зі швидкістю понад 240 км на годину на висотах, що перевищують тисячі метрів — це надто швидко та надто високо, щоб двокілограмовий дрон міг зробити чистий постріл без величезної кваліфікації чи удачі з боку оператора, — підкреслюють журналісти Forbes.

Нагадаємо, 36-річну жінку поранено вчора внаслідок російського обстрілу по селу Біленькому Запорізького району.

 

У мирні та воєнні часи залишаємося разом, бо лише так ми є сильнішими. Долучайтеся до телеграм каналу Форпост медіа.
Усі ми тут — https://t.me/forpost_zp

Share this post

нет
scroll to top