Важные новости
«Запорожгаз» — плевать на всех и армейские методы.Дрон вибухнув під дверима: на Київщині поранено російського опозиціонера ПономарьоваСтало відомо, чи будуть прикордонники перевіряти оновлення даних для ТЦК…Прикордонники затримали мешканця Запорізької області, який намагався незаконно перетнути кордон…Заплатив провіднику 8,5 тис євро: мешканець Запорізької області намагався незаконно…В Україні не приймають законопроєкт по забороні російської церкви: причиниВ громаді під Запоріжжям через ворожий обстріл стався витік газуУкраїна отримає $3,9 млрд від США: на що дають гроші?У Запоріжжі власник зруйнованого обстрілами будинку отримає більше 1,5 мільйони…«Зомбували» українських дітей: групі колаборантів з тимчасово окупованого Мелітополя повідомили…Щомісячний прибуток – 40 млн грн: мешканець Запоріжжя організував масштабний…

Канівську ГАЕС планують перемістити під землю, – “Укргідроенерго”

Україна розглядає можливість внесення змін у будівництво Канівської гідроакумулюючої електростанції (ГАЕС), зокрема, планується перемістити її під землю.

Про це повідомив в інтерв’ю LIGA.net генеральний директор Укргідроенерго Ігор Сирота.

“Ми вносимо зміни у проєкт будівництва Канівської ГАЕС. Вона має бути недосяжною для ворога. Тому є плани збудувати її під землею”, – зазначив Сирота.

Гендиректор Укргідроенерго підкреслив, що зараз найбільші виклики для енергетиків полягають у швидкому відновленні інфраструктури, захисті об’єктів і розробці довгострокових стратегій.

“Маємо будувати таку інфраструктуру, щоб вона була стійка”, – підсумував Сирота.

Деталі

  • Перша спроба побудувати Канівську ГАЕС на 3600 МВт відбулася у 1980-х роках, але з того часу проєкт неодноразово зупиняли і змінювали. Новий проєкт передбачає будівництво станції на 1000 МВт.
  • У зв’язку з російськими ракетними атаками «Укргідроенерго» оновило проєкт будівництва: станцію вирішили заховати «під бетон» за прикладом створення енергооб’єктів у Південній Кореї.
  • Над проєктом будівництва «Укргідроенерго» працює з іноземними інвесторами, урядом Канади, ЄБРР і Світовим банком.
  • Очікувана вартість будівництва – в діапазоні $1,5–2 млрд. Точної суми поки що немає, але вартісні показники приблизно однакові у світі: будівництво одного кіловата гідроакумулюючої станції в Європі коштує близько $2000. Ціна може коливатися залежно від умов розташування та технічних рішень, підкреслив Сирота.

Сообщение Канівську ГАЕС планують перемістити під землю, – “Укргідроенерго” появились сначала на Газета МИГ.

Share this post

нет
scroll to top