Наслідки російського обстрілу села Біленьке на Запоріжжі

У ніч проти 1 серпня армія РФ масовано атакувала з артилерії Біленьке Запорізької області. Внаслідок обстрілів одна жінка дістала осколкові поранення, у селі пошкоджені будинки та інфраструктура.Внаслідок російської атаки у селі пошкоджені багатоквартирні будинки, паркани, лінії електропередач, газо- та водопроводи.

«Зранку всі служби були на місці. Вночі приїжджав міськгаз, електрики були вже на місці і наше КП на місці. Людям допомоги позбирати все сміття, вивезти, і наразі ми звернулися до благодійних організацій, які привезуть набори, шифер, дошку, щоб людям було комфортно. Газ уже відновлений, трошечки затримка з електрикою — дуже багато пошкоджень, дроти дуже пошкоджені», — повідомила заступниця сільської голови Біленького Алла Кришталь.

Внаслідок артилерійського обстрілу Біленьківської тергромади поранення отримала 37-річна жителька села. Її госпіталізували.У Біленькому вибуховою хвилею і уламками снаряду було пошкоджено газопровід, внаслідок чого відбувся витік газу. На місці працювали відповідні профільні служби, пошкодження усунуто.

За фактами збройної агресії армії рф поліцейські зібрали доказові матеріали та передали до УСБУ в Запорізькій області для відкриття кримінальних проваджень за ч. 1 ст. 438 КК (Порушення законів та звичаїв війни).

Нагадаємо, 31 липня ворожі війська застосували 225 БПЛА різної модифікації, двічі вгатили з авіації, 5 разів з реактивних систем залпового вогню та здійснили 176 артилерійських обстрілів мирних міст і сіл області.

 

 

 

.

У мирні та воєнні часи залишаємося разом, бо лише так ми є сильнішими. Долучайтеся до телеграм каналу Форпост медіа.
Усі ми тут — https://t.me/forpost_zp

.

Share this post

нет
scroll to top