Україна отримає $3,9 млрд від США: на що дають гроші?

Найближчим часом до державного бюджету України надійде майже 3,9 млрд доларів — це новий грант від США.

Про це повідомило Міністерство фінансів.

Це перший транш прямої бюджетної підтримки від Сполучених Штатів у 2024 році. Загалом запланований обсяг фінансової допомоги від США на цей рік сягає 7,8 млрд доларів.

Гроші спрямують на виплати заробітної плати вчителям, співробітникам служб швидкого реагування (ДСНС), працівникам державних органів. А також на підтримку першочергових соціальних видатків — виплати допомоги внутрішньо переміщеним особам, малозабезпеченим сім’ям та людям з інвалідністю.

Долари

Кошти надійдуть через проєкт «Підтримка державних видатків для забезпечення стійкого державного управління в Україні» (PEACE in Ukraine).

За даними Мінфіну, цей проєкт є ключовим фінансовим інструментом Світового банку для допомоги Україні. З початку повномасштабного вторгнення РФ він обʼєднує зусилля іноземних донорів для надання критично важливої підтримки Уряду України.

Так, через проєкт PEACE in Ukraine до держбюджету з червня 2022 року вже залучено понад 25 млрд доларів. Ця угода збільшить обсяг бюджетної підтримки в межах проєкту до майже 30 млрд доларів, з яких понад 80% — кошти від Сполучених Штатів.

 

Читайте також: на  східній околиці Донецької області, що за 16 кілометрів від лінії фронту, ЗСУ вперше перше збили російський літак за допомогою двокілограмового дрона.

 

У мирні та воєнні часи залишаємося разом, бо лише так ми є сильнішими. Долучайтеся до телеграм каналу Форпост медіа.
Усі ми тут — https://t.me/forpost_zp

Share this post

нет
scroll to top