В Україні не приймають законопроєкт по забороні російської церкви: причини

На російську пропаганду через церкви вкладаються мільйони. Верховна Рада України досі не приймає законопроект по забороні російської церви.

Народна депутатка Софія Федина назвала прізвища тих, через кого московські попи досі працюють в Україні.

«Ми бачимо кілька центрів опору цього законопроєету. Основним лобістом НЕ винесення законопроекту – це Руслан Стефанчук – спікер Верховної Ради. Також блокує Давид Арахамія та ті депутати, з яким він комунікує, а точніше – яких він контролює. І третє питання – це компанія колишнього ОПЗЖ, які і в парламенті і поза парламентом дуже активно працюють на міжнародне середовище», — говорить Софія Федина.

Народна депутатка України також додала, що Вадим Новинський фінансує мільйонні рахунки лобістів.

«Так званим адвокатам, таким як Роберт Амстердам. Які на рівні США обливають брудом наших депутатів, розповідаючи, як в Україні утискаються права і свободи, як це зашкодить інтеграції та комунікації. На жаль, вони найняли таких людей, які мають можливість комунікувати з сенаторами й конгресменами США», — наголосила Софія Федина.

 

Проукраїнські політичні сили та громадські рухи виступали з вимогою зупинення функціонування УПЦ МП ще з перших років Незалежності. Влада ж предметно зайнялася цим питання лише після повномасштабного російського вторгнення, коли правоохоронці почали масово документувати факти сприяння ворожій армії з боку структур та ієрархів церкви Московського патріархату.

 

У той час волонтери, лідери громадських організацій та місцеві ради по всій країні направляють звернення до влади з вимогою припинити саботаж і прийняти закон про заборону російської православної церкви в Україні.

З Запоріжжя такі звернення надіслали волонтери громадської організації «Солдатський привал», громадської організації «Посестри», громадської волонтерської організації «Лев».

Наразі зі всіх фракцій в Раді тільки «Європейська солідарність» у повному складі ініціює заборону російської церкви.

 

У мирні та воєнні часи залишаємося разом, бо лише так ми є сильнішими. Долучайтеся до телеграм каналу Форпост медіа.
Усі ми тут — https://t.me/forpost_zp

Share this post

нет
scroll to top