Ситуація зі світло покращилась – що прогнозують у Запоріжжяобленерго (відео)

Ситуація зі світло покращилась – що прогнозують у Запоріжжяобленерго (відео)

Графіки не застосовуються, адже ситуація з енергоспоживанням стабілізувалася

Вже третій день поспіль по Запорізькій області не застосовуються графіки погодинних відключень. Речниця «Запоріжжяобленерго» Зореслава Цупренко   розповіла про поточну ситуацію та прогнози.

Читайте також: Дніпрогес із початку війни атакували 40 ракетами — гендиректор Укргідроенерго відвідав Запоріжжя

Позитивні зрушення спричинені завершенням ремонту двох енергоблоків на атомних станціях та зменшенням енергоспоживання на тлі зниження температури. Наразі у «Запоріжжяобленерго» проводять роботи зі збільшення споживачів, які беруть участь у графіках погодинних відключень. Адже, що більше таких споживачів, тим менше буде навантаження.

Ситуація зі світло покращилась – що прогнозують у Запоріжжяобленерго (відео)

«Недоліки були і у складанні графіків, принаймні на початку цих ГПВ, бо ніхто не очікував, що обмеження будуть аж настільки жорсткими. Доводилося перебудовувати схеми відключень буквально на ходу. На це йшов певний час і цей час для наших споживачів був незручним», — зазначила Зореслава Цупренко.

Наразі енергетики коригують графіки, стежать за тим, щоб тривалість відключень для кожної з черг була рівномірною, а також аби години відключень не повторювалися день у день.

«Недоліки ми вже врахували. Розробили плани дій на випадок кожного: хоч дві черги одночасно, хоч три, хоч чотири. Хоча сподіваємось, що до цього не дійде більше, бо атомні блоки працюють і споживання в нормі», — наголосила речниця.

Також завдяки відсутності погодинних відключень енергетики відновили практику планових ремонтних робіт.

                    

Раніше ми писали, що мешканці запорізької багатоповерхівки встановили на даху будинку сонячні панел і.

Джерело

Share this post

нет
scroll to top