Спека чи дощ: на яку погоду очікувати запоріжцям

На початку серпня в Україні очікуються грозові дощі. Однак, незважаючи на опади, в деяких областях знову прогнозується аномальна спека. На півдні країни стовпчики термометрів піднімуться до +36 градусів.

Про це повідомляє Український гідрометцентр.

Завтра, 2 серпня, дощ із грозою можливий у Закарпатській, Івано-Франківській, Чернівецькій та Львівській областях. На решті території країни буде переважно сонячна погода.

На заході та півночі стовпчики термометрів покажуть +26…+28 градусів. У південних та східних областях синоптики прогнозують спекотну погоду. Упродовж дня очікується +28…+34 градуси.

У суботу 3 серпня грозові дощі накриють майже всю територію України. Сухо буде лише на південному сході країни. Крім того, у Миколаївській, Херсонській, Запорізькій областях та в Криму прогнозується спека до +36 градусів.

При цьому на заході та півночі України суттєво похолодає. Протягом дня синоптики прогнозують лише +20…+23 градуси, а у нічний час доби температура опуститься аж до +14.

У неділю, 4 серпня, дощі перемістяться до південно-східної частини країни. Також опади можливі у центрі та на півночі України. У західних областях буде переважно сонячна погода.

Температурні показники не зазнають суттєвих змін порівняно з попередньою добою. Лише на півдні та сході України дощі принесуть невелике зниження температури.

В Одеській, Херсонській, Миколаївській, Запорізькій, Донецькій та Луганській областях очікується +26…+32 градуси. На північному заході країни синоптики прогнозують +23…+25.

Читайте також: на  східній околиці Донецької області, що за 16 кілометрів від лінії фронту, ЗСУ вперше перше збили російський літак за допомогою двокілограмового дрона.

 

У мирні та воєнні часи залишаємося разом, бо лише так ми є сильнішими. Долучайтеся до телеграм каналу Форпост медіа.
Усі ми тут — https://t.me/forpost_zp

Share this post

нет
scroll to top