У Запоріжжі відмінили графіки погодинних відключень світла. Відео

Після покращення ситуації в енергосистемі зникла необхідність застосування графіків погодинних відключень у Запоріжжі та Запорізькій області.

Про поточну ситуацію розповіла речниця ПАТ «Запоріжжяобленерго» Зореслава Цупренко на брифінгу в медіацентрі при Запорізькій ОВА.

«Тенденція на зменшення тривалості відключень зберігається. Вже третій день поспіль в Запорізькій області графіки погодинних відключень не застосовуються. Позитивні зрушення спричинені завершенням ремонту двох енергоблоків на атомних станціях та зменшенням енергоспоживання на тлі зниження температури», – розповіла Зореслава Цупренко.

Завдяки відсутності погодинних відключень енергетики відновили практику планових ремонтних робіт.

«Оскільки графіки погодинних відключень не діють, фахівці ПАТ «Запоріжжяобленерго» відновили проведення планових ремонтних відключень. Будь-які перерви в електропостачанні незручні, але ми мусимо підготувати наші енергомережі до осінньо-зимового періоду. Якщо буде необхідність погодинних відключень, планові ремонтні роботи в Запоріжжі будуть скасовані. В Запорізькому районі розклад коригуватиметься таким чином, аби перерви через планові роботи не додавалися до графіків погодинних відключень», – пояснила Зореслава Цупренко.

За прогнозами Міненерго, наступні 2-3 місяці пройдуть без суттєвих обмежень в енергопостачанні. За сприятливих умов потреби у введенні графіків погодинних відключень не буде.

 

Читайте також: Російські окупанти нещодавно підтверджено просунулися вперед на заході Запорізької області (Оріхівський напрямок)

 

У мирні та воєнні часи залишаємося разом, бо лише так ми є сильнішими. Долучайтеся до телеграм каналу Форпост медіа.
Усі ми тут — https://t.me/forpost_zp

Share this post

нет
scroll to top