У РФ скаржаться на удар дронів по Курську і сильні вибухи

У російському місті Курськ цієї ночі пролунали вибухи, а регіоні працюють сили та засоби протиповітряної оборони через атаку із застосуванням безпілотників.
Про це передає РБК-Україна з посиланням на місцеві Telegram-канали та виконувача обов’язки губернатора Курської області Олексія Смірнова.

Місцева влада у ніч проти 2 серпня спочатку заявляла про загрозу ракетних ударів, потім близько 02:00 розповіла про відбій, а ще пізніше з’явилося повідомлення про небезпеку атаки БПЛА у Курській області.
Також російський чиновник заявив про приведення у готовність ППО для відбиття повітряної атаки.
Додамо, що в курських пабліках ширяться повідомлення про звуки вибухів у різних районах облцентру протягом ночі. Зазначалося, що вони були «потужні».

Також в мережі писали про нібито збиття безпілотників над Курськом, публікували кадри із вибухами, спалахами в небі, заявляли про начебто збиття повітряних цілей, зокрема вказувалися БПЛА, в районі міста та в області.

При цьому наразі немає даних щодо можливих наслідків повітряного удару, пошкодження об’єктів чи постраждалих.
Атаки БПЛА у Курській області
Нагадаємо, у Курській області в РФ доволі часто скаржаться на повітряні атаки із застосуванням безпілотників. Внаслідок таких «нальотів» у регіоні відбуваються вибухи та пожежі на різних об’єктах в області.
Раніше повідомлялося, що 31 липня стало відомо, що після атаки БПЛА в Курському районі РФ виникла пожежа на одному з об’єктів. У Генштабі ЗСУ згодом заявили, що тоді українські військові завдали удару по складу зберігання озброєння і військової техніки РФ під Курськом.
Також перед тим ми писали, що у ніч проти 28 липня в Курській області прогриміли вибухи через атаку дронів, і спалахнула нафтобаза в селі Польова.

Пізніше в Генеральному штабі ЗСУ заявили, що Сили оборони України провели успішну операцію у Курській області в РФ — вдалося атакувати нафтобазу, вибухи лунали й у районі підстанції.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

Share this post

нет
scroll to top