Важные новости

Обмін ув’язненими: літак з американцями приземлився у США

До Штатів повернулися колишній морський піхотинець Пол Вілан, репортер Wall Street Journal Еван Гершкович і російсько-американська журналістка Алсу Курмашева.

https://api.uanews.net/images/66ac632263691.webp

Джерело: CNN

На об’єднаній базі Ендрюс, що у штаті Меріленд, на звільнених чекали їхні сім’ї, президент Джо Байден і віце-президент Камала Гарріс, а також близько десятка співробітників Wall Street Journal, які зустрічали колегу.

https://kor.ill.in.ua/m/1260x900/3886717.jpg

Фото: Getty Images Репортер Wall Street Journal Еван Гершкович повернувся до США

Першим з борту літака зійшов Пол Вілан. Він поплескав і віддав честь перед тим, як потиснути руку Байдену і Гарріс. На злітній смузі його зустріла сестра.

Гершкович також спочатку потиснув руку Байдену, а потім обійняв батьків.   Колегам Wall Street Journal він сказав: “Я вдома”.

Так само зробила і Курмашева. Після привітання з президентом та віце-президентом вона побігла до чоловіка і дочок і обійняла їх.

Повідомляється, що троє американців матимуть можливість провести час зі своїми сім’ями, а потім разом з ними сядуть на літак до Сан-Антоніо.

Їх доставлять в військово-медичний центр “Брук” для проходження медичного обстеження і надання медичної допомоги.

Передісторія:

  • 1 серпня Туреччина офіційно підтвердила обмін 26 ув’язнених, які утримувалися у в’язницях семи різних країн – США, Німеччини, Польщі, Словенії, Норвегії, Росії та Білорусі.
  • Серед іншого, звільнили репортера The Wall Street Journal Евана Гершковича і морського піхотинця США Пола Уілана, ув’язненого в Білорусі громадянина Німеччинии Ріко Крігера та російського опозиціонера Іллю Яшина.
  • Також серед звільнених російський вбивця Вадим Красіков та арештований російським режимом опозиціонер Володимир Кара-Мурза.

https://www.pravda.com.ua/news/2024/08/2/7468545/

Сообщение Обмін ув’язненими: літак з американцями приземлився у США появились сначала на Газета МИГ.

Share this post

нет
scroll to top