Фірму з Запоріжжя, яка стала переможцем тендеру на відбудову лікарні «Охматдит», перевірять правоохоронці

Постраждалу від обстрілу головну дитячу лікарню України ремонтуватиме запорізька компанія: що про це відомо

Благодійний фонд “Охматдит-Здорове дитинство” оголосив переможця тендеру на невідкладний ремонт фасаду та внутрішнього опорядження лікарні, яка постраждала внаслідок російського ракетного удару 8 липня. Ним стала запорізька компанія “Буд-Технолоджі”.

Про це повідомляється на сайті Охматдиту.

Оголошена вартість робіт – 307,45 млн грн (без ПДВ).

На оплату ремонту використають гроші, які зібрав благодійний фонд: на його рахунку 378,7 млн грн.

Ще 297,1 млн грн є на рахунку самої лікарні.

Також понад 320 млн гривень зібрали через платформу United24; поки що ці гроші не використовувалися.

Проєкт реалізовуватиметься за моделлю “Проєктуй-будуй”, тобто підрядник має і спроєктувати, і виконати будівельні роботи.

Переможець тендеру має 10 днів на розробку та затвердження графіку робіт, а після підписання договору – 45 календарних днів на встановлення вікон та внутрішній ремонт приміщень і п’ять місяців на виконання фасадних робіт, які не впливають на функціонування приміщень.

У тендері взяли участь 14 будівельних компаній.

Видання Наші гроші пише, що пропозиція Буд-Технолоджі була однією з найдорожчих. Більшість конкурентів виставили пропозиції менше ніж 300 млн грн.

Охматдит вказує, що конкурсний відбір не був тендером в розумінні закону України “Про публічні закупівлі” (тобто лікарня не повинна була обирати найдешевшу пропозицію), а є “приватним конкурсом, організованим з метою відкритого та добросовісного використання коштів, пожертвуваних громадянами”.

Проте «Наші гроші» стверджують, що це не пояснює, чому замовник ігнорував дешевші пропозиції, а також не звернув увагу на деякі проблеми у пропозиції компанії «Буд-Технолоджі»:

«При цьому замовник з невідомих причин проігнорував наступні проблеми у пропозиції переможця.

Наприклад, «Буд-Технолоджі» вказала лише оренду такої будівельної техніки: автокран «Камаз», MAN з маніпулятором та Екскаватор JCB. Жоден із цих механізмів не може бути використаний для монтажу фасадів вище другого поверху. Також фірма не завантажила жодних даних про обладнання для монтажу плитки».

Зазначається, що найбільші статті видатків переможця припали на ремонт фасадних композитних панелей «Reynaers» та оздоблення внутрішніх стін НР-панелями.

Кожна з цих позицій у «Буд-Технолоджі» коштує понад 100 мільйонів гривень. При цьому ціна цих робіт порівняно з дешевшими учасниками конкурсу завищена вдвічі.
о відомо про обраного підрядника «Буд-Технолоджі»

ТОВ «Буд-Технолоджі» зі статутним капіталом 5 тисяч гривень зареєстровано у Запоріжжі.

У державних тендерах участі не брало.

У якості досвіду виконання аналогічних робіт фірма завантажила договір підряду з ТОВ «Крам-інвест» на будівельні роботи щодо клініки в Запоріжжі по вул. Святого Миколая, 27.

Із публічного повідомлення про будівництво запорізької клініки «UniClinic» відомо, що воно було реалізовано запорізькою компанією-забудовником Sensar Марка Марченка.

Сьогодні власником і керівником «Буд-Технолоджі» є Василь Кобизь, який прописаний в селі Братське Запорізької області.

Реакція МОЗ

Вибір маловідомого підрядника з дорогою заявкою викликав значний суспільний резонанс, на який довелося реагувати міністру охорони здоров’я Віктору Ляшко.

“Договір ще не підписаний, оскільки вивчалась спроможність компанії виконати всі необхідні роботи.

Бачу, що цей вибір викликав резонанс, саме тому сьогодні ми звернулися до правоохоронних органів для проведення додаткових перевірок”, – написав він у Facebook.

Міністр пообіцяв, що Охматдит не просто відбудують, а зроблять ще кращим і сучаснішим.

“Від моменту, коли з компанією-підрядником буде підписано договір, щодня буде оприлюднюватись публічний звіт, аби інформувати людей, на що витрачаються зібрані їхніми зусиллями гроші”, – заявив Ляшко.

Сообщение Фірму з Запоріжжя, яка стала переможцем тендеру на відбудову лікарні «Охматдит», перевірять правоохоронці появились сначала на Газета МИГ.

Share this post

нет
scroll to top