Що запропонувала Рада відновлення Запоріжжя для створення Візії розвитку міста

Експерти Ради відновлення Запоріжжя продовжують активну роботу над створенням Візії розвитку міста до 2030 року в складі робочих груп, організованих урбаністичною коаліцією Ro3kvit.

На черговому офлайн воркшопі команди працювали над різними аспектами міського розвитку: екологічними, економічними, соціальними, безпековими та просторовими структурами.

Представники Ради відновлення долучилися до роботи в усіх групах.

Результати попередніх досліджень та поради експертів Ради відновлення були включені в обговорення, і це значно допомогло у роботі над сценаріями.

Зокрема урбаністи коаліції Ро3квіт на основі інформації від екологічної експертки Ради Тетяни Жавжарової оновили дані щодо водної екосистеми, проаналізували стан малих річок та можливості використання цієї води як альтернативного джерела водопостачання в надзвичайних умовах.

В блок економічного розвитку були включені культурно-креативні індустрії, над розвитком яких у місті активно працює член Ради відновлдення Запоріжжя Денис Васильєв. Це додаткові можливості для розвитку міської інфраструктури.

Велику увагу приділили необхідності створення кластерів для підсилення можливостей розвитку – директор Запорізького кластеру ІАМ Андрій Карпенко розповів про досвід роботи об’єднання та перспективи такого формату роботи на майбутнє.

Фахівці ГО Спільно Hub Павло та Тетяна Воскобойникові внесли низку важливих пропозицій, які стосуються покращення інфраструктури для пішоходів, водіїв і велосипедистів, що сприятиме загальному підвищенню якості життя мешканців Запоріжжя.

Жваву дискусію викликало питання підтримки, модернізації та розбудови житлового фонду. Експертка Ради з управління багатоквартирними будинками Любов Карпенко підкреслила, що це питання є нагальним не лише для мешканців Запоріжжя, а й для ВПО, і потребує системних рішень. Як і питання соціальні. Їх опрацьовували в окремій групі за активної участі Валерії Морозової.

Не оминули робочі групи і питання енергонезалежності. Експерт з енергетики Віктор Бондаренко дав цінні знання та поради для того, аби покращити ситуацію з забезпечення енергією мешканців Запоріжжя у найближчій перспективі.

Цей воркшоп став ще одним важливим кроком до створення Візії Запоріжжя 2030, яка сприятиме розвитку міста та покращенню якості життя його мешканців.

Сообщение Що запропонувала Рада відновлення Запоріжжя для створення Візії розвитку міста появились сначала на Газета МИГ.

Share this post

нет
scroll to top