Запоріжець організував масштабний наркобізнес з щомісячним прибутком у 40 млн грн (ФОТО)

Під прикриттям правоохоронця злочинна організація розповсюджували наркотики у всіх регіонах України.

Про це повідомили у Державному бюро розслідувань.

Злочинну організацію створив мешканець Запоріжжя у квітні 2023 року. До її складу входило 15 осіб, у тому числі правоохоронець, який допомагав наркоділкам уникати кримінальної відповідальності.

Щомісячний прибуток наркоторговців становив орієнтовно 40 млн грн.

Лабораторія з вироблення та фасування гашишу, метамфетаміну, PVP, МДМА, а також канабісу розташовувалась у приватному будинку “наркобарона” в Запоріжжі.

Зазначається, що група була розділена на два підрозділи – один діяв в обласному центрі та збував наркотики через телеграм-канали за допомогою поштових розсилок.

Інший – «працював» у сусідній області, в місті Синельникове на Дніпропетровщині, та розповсюджував наркотики «з рук в руки».

Ділки щоденно збували приблизно до 0,5 кг наркотичних засобів, що в місяць складало понад 30 тисяч доз.

Правоохоронці провели 34 обшуки, в ході яких вилучено докази протиправної діяльності, різноманітні наркотичні засоби вагою понад 20 кг, зброю та вибухівку.

15 учасникам злочинної організації повідомлено про підозру у створенні, керівництві та участі у злочинній організації, виробництві та збуті наркотичних засобів та прекурсорів, незаконному поводженні зі зброєю (ч. 1, 2 ст. 255, ч. 4 ст. 28 ч. 3 ст. 307, ч. 3 ст. 311, ч. 1 ст. 263 КК України).

Санкція статей передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років з конфіскацією майна.

Підписуйтесь на Акцент в

Share this post

нет
scroll to top