Роботи зупинили — у Запоріжжі розривають договір з підрядником, що відбудовує три зруйновані ракетами багатоповерхівки

Роботи зупинили - у Запоріжжі розривають договір з підрядником, що відбудовує три зруйновані ракетами багатоповерхівки

У багатоповерхівках за адресами Кам’яногірська, 6, Запорізька 2-А та 2-Б зупинили роботи з відбудови

Генеральною підрядною організацією, що виконує роботи з відбудови після ракетних ударів у цих будинках є ТОВ “Міське Будівництво”.

Перші місяці відбудова просувалася за графіком, проте в травні темпи робіт значно впали, а на початку літа вони зовсім зупинилися. Про це повідомили у Службі відновлення та розвитку інфраструктури в Запорізькій області.

Читайте також: На одній з повоєнних відбудов Запоріжжя вдалося заощадити 70 млн державних грошей аби відновити ще один будинок

До Служби почали надходити скарги від мешканців вищезгаданих багатоповерхівок. А комунікація між ними та підрядником була відсутня зовсім. Запити та вимоги Служби щодо відновлення будівельних робіт на об’єктах генпідрядник повністю проігнорував.

«Тож, Служба відновлення у Запорізькій області у найкоротші терміни розірве договір з генпідрядною організацією ТОВ «Міське будівництво», щоб, зокрема,  пришвидшити  укладання нових договорів з іншими підрядниками», — повідомили у відомстві.

Зазначимо, що всього в Запоріжжі Служба відновлення є замовником відбудови шести багатоповерхівок у центральній частині міста. Це будинки ща адресами Кам’яногірська, 6, Запорізька 2-А та 2-Б, Незалежної України 67, Незалежної України, 80/Якова Новицького, 3 та Миру, 14. На останніх трьої об’єктах роботи поки що тривають за графіками.

Крім цих шести будинків у Запоріжжі тривають роботи, ініційовані міською радою, в ще чотирьох багатоповерхівках. Це будинки за адресами Соборний, 151, Зестафонська, 10, Кияшка, 22 та Сталеварів, 16.

Також в червні цього року стартували роботи з відбудови багатоповерхівки за адресою Соборний, 44 міста, куди росіяни поцілили ракетою вночі 18 жовтня 2023 року. 

Пізніше стало відомо, що на об’єкті виникла потреба у додаткових роботах: з початку передбачався розбір конструкцій будинку до другого поверху, однак довелося знімати все до цокольного. Наразі до проєкту з відбудови внесли зміни.

Замість верхніх поверхів, як планувалося на початку, буде демонтовано цілий під’їзд. Проте влада поки не відмовляється від своїх слів щодо того, що відновлення закінчать вже в цьому році.

Джерело

Share this post

нет
scroll to top