У Запоріжжі призупинена відбудова 3 багатоквартирних будинків, які розтрощили російські ракети

Служба відновлення та розвитку інфраструктури у Запорізькій області (СВРІЗО) змушена розірвати контракт з генпідрядною організацією ТОВ «Міське будівництво», яка виконувала роботи з капітального ремонту трьох житлових будинків, але вже третій місяць зупинила роботи.

Служба відновлення та розвитку інфраструктури у Запорізькій області є замовником робіт з капітального ремонту шести багатоповерхових будинків у Запоріжжі, які були зруйновані або пошкоджені через влучання боєприпасів та пожеж в наслідок російської військової агресії.

Генеральною підрядною організацією, що виконує роботи з капітального ремонту житлових будинків (Кам’яногірська, 6, Запорізька 2-А та 2-Б) є ТОВ “Міське Будівництво”.

«Генпідрядником було отримано аванс, працювали за графіком. Але в квітні кількість робітників, а відтак і темпи виконання робіт компанія-підрядник знизила. В травні-червні роботи зупинили по трьом будинкам.
За планом ремонт мали закінчити всередині червня по вул. Запорізька 2-Б, в серпні по вул. Кам’яногірська, 6, та наприкінці 2024 року мало відбутися планове завершення робіт по вул. Запорізька 2-А. З травня 2024 — почалася періодична зупинка будівельних робіт. На кінець травня — початок червня роботи на об’єктах зупинилися, і на сьогодні вони не відновлені», — йдеться у повідомленні Служби.

За увесь цей час генпідрядник майже не здійснює комунікацію з мешканцями будинків, що значною мірою впливає на будівельні процеси. Замовник, в свою чергу, постійно отримує скарги мешканців житлових будинків з вулиць Запорізька, 2-А, Запорізька, 2-Б та Кам’яногірська, 6, щодо незадовільної роботи генпідрядника і відсутності будівельних робіт на об’єктах.

«Водночас, запити та вимоги Служби щодо відновлення будівельних робіт на об’єктах, повністю ігноруються генпідрядником. Тож, Служба відновлення у Запорізькій області у найкоротші терміни розірве договір з генпідрядною організацією ТОВ «Міське будівництво», щоб, зокрема, пришвидшити укладання нових договорів з іншими підрядниками», — повідомили у Службі.

 

 

 

.

Фото Славка Твердохліба

Share this post

нет
scroll to top