У Запоріжжі проводять навчальний тренінг для кандидатів в усиновлювачі

Розвиток альтернативних форм виховання, зокрема, патронату над дитиною, визначено пріоритетним напрямком державної соціальної політики у забезпеченні найкращих інтересів дитини, яка опинилась у складних життєвих обставинах, або має відповідний статус для подальшого її розміщення в ту чи іншу форму сімейного влаштування, відповідно діючого законодавства.

З урахуванням вищезазначеного Запорізький обласний центр соціальних служб проводить тренінг «Організація та проведення підготовки кандидатів в усиновлювачі, опікуни/піклувальники, прийомні батьки, патронатні вихователі Запорізької області» за варіативною програмою, затвердженою наказом Міністерства соціальної політики України від 12.09.2022р. №245.

Як зазначають у Центрі соцслужб, захід призначений надати кандидатам відповідну підготовку, яка спрямована на опанування нової соціальної ролі, отримання знань щодо сімейних форм виховання, психологічних особливостей дітей-сиріт та дітей у форматі навчального тренінгу. Тренінг допоможе оволодіти уміннями та практичними навичками щодо забезпечення безпечних умов адаптації дитини до нового соціального середовища; налагодження контакту з дитиною; визначення специфічних потреб дитини, яка влаштовується у сім’ю; забезпечення прав дитини.

В тренінгу беруть участь 25 кандидатів в усиновлювачі, опікуни/піклувальники, прийомні батьки, патронатні вихователі з м. Запоріжжя.

Тренінг проводять регіональні тренери Юлія Макущенко – начальник відділу організації навчальних заходів для сімейних форм виховання Запорізького обласного центру соціальних служб та Олеся Білько – методист відділу підвищення професійних компетенцій працівників надавачів соціальних послуг Дніпропетровського обласного центру соціальних служб.

Захід проводиться за співпрацею з МБО «Партнерство «Кожній дитині», до проведення тренінгу залучені спеціалісти Служби (управління) у справах дітей Запорізької міської ради, Благодійної організації «Мережа 100% життя. Запоріжжя», Благодійної організації «Нево», Громадської організації «Рятуємо разом».

Сообщение У Запоріжжі проводять навчальний тренінг для кандидатів в усиновлювачі появились сначала на Газета МИГ.

Share this post

нет
scroll to top