Триває підготовка прифронтових територій до опалювального сезону

Кабінет Міністрів України схвалив постанову, яка дозволяє мешканцям прифронтових територій безкоштовно забирати порубкові рештки після заготівлі деревини лісгоспами.

Лісівники визначать спеціальні дні та безпечне місце для таких заходів і проінформують громаду, повідомляє «Акцент».

«Це дозволить домогосподарствам поповнити особисті запаси безкоштовною паливною деревиною і отримати додатковий захист під час опалювального сезону», — коментує Міністр захисту довкілля та природних ресурсів України Руслан Стрілець.

Як це працюватиме?

  • Рада оборони відповідної області приймає рішення про самостійний збір деревини для опалення домогосподарств у межах області, вказуючи переліки лісових ділянок, дні та години збору порубкових решток.
  • Органи місцевого самоврядування інформують населення про це рішення через медіа або шляхом розміщення оголошень у місцях масового перебування людей, а також на офіційних вебсайтах лісокористувачів, власників лісів тощо.
  • Громадяни у супроводі лісівників прибувають на місце збору порубкових решток та отримують їх для забезпечення своїх домогосподарств.

Найближчим часом Міндовкілля спільно з Держлісагентством та представниками ОВА проведе координаційну нараду, де буде роз’яснений механізм реалізації цього рішення.

Підписуйтесь на Акцент в

Share this post

нет
scroll to top