Атака на Запорізьку область – де на фронті просуваються окупанти. КАРТА

Російські війська продовжили наступальні дії в районі кордону Донецько-Запорізької області. У Генштабі України повідомили, що російські війська завдали наземних ударів поблизу Великої Новосілки, на південь від Великої Новосілки поблизу Нескучного та на південний схід від Великої Новосілки поблизу Новодонецького.

Про це повідомляє Інститут вивчення війни ISW.

Російські джерела стверджували, що українські війська контратакують на південь від Великої Новосілки вздовж лінії Урожайне-Старомайорське. Радник мера Маріуполя Петро Андрющенко повідомив, що останніми днями над окупованим Маріуполем активізувалася діяльність російської авіації, зокрема в напрямку Волноваського району (на південний схід від району Великої Новосілки).

Російські опозиційні ЗМІ розширили кадри, на яких російські солдати, як повідомляється, дислокувалися в Старомайорському, скаржаться на значні втрати та нестачу їжі.

Російські мілблогери здебільшого спростували заяви про те, що українські сили збили російський вертоліт Мі-8 за допомогою безпілотника під час зльоту в Донецьку 31 липня. Деякі мілблогери стверджували, що для збиття гелікоптера українські сили використовували ракети чи ракети, а не безпілотник.

Російські війська продовжували наступальні дії на схід від Роботиного біля Вербового та на північний схід від Роботиного біля Малої Токмачки на заході Запорізької області, але підтверджених змін лінії фронту в цьому районі не було.

Російський мілблогер стверджував, що російські війська просунулися в районі чотирьох кілометрів завширшки та до 800 метрів у глибину на північний захід і захід від Роботине.

Повідомляється, що на Запорізькому напрямку діють підрозділи російської 69-ї бригади прикриття.

Читайте також: 36-річну жінку поранено вчора внаслідок російського обстрілу по селу Біленькому Запорізького району.

 

У мирні та воєнні часи залишаємося разом, бо лише так ми є сильнішими. Долучайтеся до телеграм каналу Форпост медіа.
Усі ми тут — https://t.me/forpost_zp

Share this post

нет
scroll to top