1,4 млрд гривень податків за півроку перерахували Запоріжсталь та інші підприємства Метінвесту

Запоріжсталь, Запоріжвогнетрив, Запоріжкокс та Запорізький ливарно-механічний завод за шість місяців 2024 року перерахували до бюджетів усіх рівнів сумарно майже 1,4 млрд гривень податків та зборів, що на 44% більше за аналогічний період минулого року.

У структурі податків та зборів за цей період найбільшими за обсягом стали відрахування єдиного податку на доходи фізичних осіб та єдиного соціального внеску. Також вагома доля відрахувань припадає на сплату екологічного та податку на землю, військового збору.

Підприємства Групи Метінвест залишаються одними з найбільших платників податків в Запоріжжі: за перше півріччя поточного року металурги Метінвесту скерували  майже 500 млн гривень податків та зборів до місцевих бюджетів.

Раніше в пості у своєму Телеграм-каналі виконуюча обов’язки міського голови Запоріжжя та секретар Запорізької міської ради  Регіна Харченко опублікувала ТОП-платників податків до бюджету Запорізької міської територіальної громади за перше півріччя 2024 року. Очолює рейтинг комбінат «Запоріжсталь», який сплатив за цей період понад 300 млн грн.
«Не раз казала, що ситуація з бюджетом є складною. Але завдяки таким відповідальним підприємствам наша громада живе.  Має змогу платити зарплати педагогам, лікарям. Дбати про благоустрій Запоріжжя. Закривати базові потреби наших людей. Дякую за ваш щоденний внесок у Запоріжжя!», — зазначила Регіна Харченко у дописі.

Також у дописі до Дня металурга та гірника у Телеграм-калалі Регіни Харченко відзначила, що саме податки від підприємств важкої промисловості складають від 13 до 15% всього наповнення міського бюджету. «Ці надходження забезпечують 21 тисяча запорізьких металургів, які щоденною працею доводять промислову славу Запоріжжя» — уточнила пані Харченко.

Додатково до сплати податків підприємства Групи Метінвест реалізують у регіоні соціально важливі проєкти з реінтеграції ветеранів війни та підтримки їхніх родин, допомоги вразливим категоріям населення, ліквідації наслідків обстрілів та відновлення зруйнованих об’єктів інфраструктури тощо.

Нагадаємо, в з урахуванням асоційованих компаній та спільних підприємств Група Метінвест в I півріччі 2024 року збільшила сплату податків і зборів до бюджетів усіх рівнів в Україні на 56% проти I півріччя 2023 року – до 9,9 млрд грн. В умовах повномасштабної війни Метінвест залишається опорою економіки країни.

Share this post

нет
scroll to top