У запорізьких вишах стартував прийом заяв на магістратуру — подробиці

У запорізьких вишах стартував прийом заяв на магістратуру - подробиці

На вступ до магістратури загалом можна подати 15 заяв

Розпочався прийом заяв на вступ до магістратури. Про це повідомили у Міністерстві освіти і науки України та розповіли, на що варто звернути увагу.

Подання заяв відбувається на основі диплома бакалавра, спеціаліста чи магістра. Зробити це потрібно через електронний кабінет вступника на сайті ЄДЕБО.

Раніше ми писали, що покрокову інструкцію щодо реєстрації електронних кабінетів вступників на бакалаврські й  магістерські програми, та перелік важливих дат розповіли у Метінвест Політехніці.

Читайте також: Вступна кампанія у виші — що і коли треба зробити запорізьким абітурієнтам

Набір на бюджет та контракт для магістрів триватиме до 18.00 22 серпня. Після цього заклади вищої освіти зможуть проводити додатковий прийом заяв до 31 жовтня лише на контракт.

Списки людей, рекомендованих до вступу на бюджет, оприлюднять до 24 серпня. Такі вступники мають підтвердити вибір місця до 18.00 26 серпня.

З 28 серпня розпочнеться надання рекомендацій на контракт.

Зверніть увагу:

— після подання першої заяви жодні дані в електронному кабінеті змінити неможливо. Перевірте до початку подання заяв, чи все правильно;

— загалом можна подати до 15 заяв: максимально 5 – на бюджет, інші – на контракт. Для всіх заяв на бюджет потрібно встановити пріоритети від 1 до 5, де 1 – це найбажаніша для вступу заява;

— якщо ви маєте пільгу, то у МОН радять до подання заяв звернутись до найближчого закладу освіти з відповідними документами для внесення інформації у відповідний реєстр. Під час подання заяв перевірте, чи відображаються пільги;

— скасувати заяву на бюджет без втрати пріоритету можна тільки ДО того, як її розгляне заклад освіти (тобто до присвоєння статусу «Зареєстровано у закладі освіти» або «Потребує уточнення вступником»). Після цього скасувати заяву можна тільки з втратою пріоритету.

Інструкція щодо роботи в системі ЄДБО наявна в текстовому та відео-форматах.

Ми писали, що молодь з прифронтових територій Запорізької області може отримати безкоштовне навчання — як це зробити.  

Джерело

Share this post

нет
scroll to top