На будівництво фортифікацій у Запорізькій області виділили ще майже 147 млн грн

Для Запорізької області виділили додаткові гроші для будівництва фортифікацій. Йдеться про суму у майже 147 млн грн.

Про це повідомив представник Кабміну у Верховній Раді Тарасс Мельничук.

Кабінет міністрів вніс зміни до низки розпоряджень щодо резервного фонду державного бюджету.

Уряд перерозподілив кошти, виділені з резервного фонду для Міноборони, Івано-Франківської, Черкаської та Миколаївської обласних військових адміністрацій. Йдеться про суму у 146 млн 930 тисяч гривень.

Кошти направили Запорізькій обласній військовій адміністрації на будівництво військових інженерно-технічних і фортифікаційних споруд, фортифікаційного обладнання оборонних рубежів, улаштування системи невибухових загороджень.

Нагадаємо, що прикордонні та прифронтові області України укріплюють за допомогою фортифікацій. Будівництвом займається місцева влада та військові, залучаючи підрядників.

У травні 2024 року Міністерство оборони повідомило про завершальну стадію робіт з будівництва фортифікацій у Сумській, Запорізькій, Донецькій, Херсонській та Харківській областях. Нещодавно прем’єр Денис Шмигаль заявив, що у Херсонській області роботи з будівництва фортифікацій виконані на 97%.

Верховна Рада створила тимчасову слідчу комісії щодо фортифікацій.

Читайте також: Російські війська продовжили наступальні дії в районі кордону Донецько-Запорізької області. У Генштабі України повідомили, що російські війська завдали наземних ударів поблизу Великої Новосілки, на південь від Великої Новосілки поблизу Нескучного та на південний схід від Великої Новосілки поблизу Новодонецького.

 

У мирні та воєнні часи залишаємося разом, бо лише так ми є сильнішими. Долучайтеся до телеграм каналу Форпост медіа.
Усі ми тут — https://t.me/forpost_zp

Share this post

нет
scroll to top