Скандальна історія — чи буде відбудовувати «Охматдит» сумнівна запорізька фірма

Скандальна історія - чи буде відбудовувати "Охматдит" сумнівна запорізька фірма

Відбудову «Охматдиту» довірили сумнівній фірмі із Запоріжжя, проте після розголосу тендер скасували

Для відбудови лікарні, що потрапила під російську ракетну атаку в липні цього року благодійний фонд «Охматдит» обрав запорізьку компанію ТОВ «Буд-технолоджі». Про це повідомили на сторінці НДСЛ «Охматдит» у фейсбуці.

Вартість робіт мала ставити 307 мільйонів гривень. В переліку учасників конкурсу на відбудову «Охматдиту» були значно дешевші пропозиції. Але обрали саме цю компанію, як пояснили в лікарні, «провели юридичний аналіз переможця з приводу доброчесності».

До компанії-переможця виникло чимало питань: крім того, що пропозиція була не з найдешевших, виявилося, що розмір статутного капіталу компанії складає всього 5 тисяч грн, що виглядає вкрай підозріло.

Скандальна історія - чи буде відбудовувати "Охматдит" сумнівна запорізька фірма

Це викликало чимале обурення людей, які донатили на відбудову лікарні, і набуло розголосу. Зазначимо, що українці та партнери зібрали на відбудову «Охматдиту» 320 млн грн через платформу United24, ще 675 млн грн було накопичено на рахунках благодійного фонду та лікарні «Охматдит». За кошти благодійників роботи й проводитимуть.

Після розголосу представники МОЗ провели конференцію і вирішили, що все-таки проведуть офіційний тендер, а результати конкурсу, де підрядником обрали «Буд-Технолоджі», анулювали. Договір з компанією не підписали.

Благодійний фонд «Охматдит» перерахує всі кошти, які були зібрані на відбудову лікарні, на казначейський рахунок. Тендер на відбудову лікарні буде оголошено через систему Prozorro та проведено згідно з чинним законодавством.

Раніше ми писали, що на націоналізованому «Запоріжтрансформаторі» формують наглядову раду, яка здійснюватиме контроль за діяльністю та фінансовими справами підприємства. 

Джерело

Share this post

нет
scroll to top