3 серпня в Україні і світі – Міжнародний день близнюків

ДЕНЬ 892-й РОСІЙСЬКОЇ АГРЕСІЇ – DAY 892 RUSSIAN AGRESSION

3 серпня в Україні і світі святкують Міжнародний день близнюків. Щорічно припадає на перші вихідні серпня. Цей день присвячений близнюкам, двійнятам, трійнятам та іншим множинним народженням.

https://cdn.informator.ua/@dp/media/ua/2023/08/02/64ca6a80c58076.82638614.webp

Фестиваль близнюків у місті Твінсбург, штат Огайо (//informator.ua/uk)

Свято було започатковане 1976 року в місті Твінсбург, штат Огайо, США. Фестиваль заснувала група жителів Твінсбурга, штат Огайо, під керівництвом Рея Дерсінга та Арі Хілера.

Ідейними натхненниками свята виступає пара однояйцевих близнюків – Мойсей та Аарон Уілкокси. Вони у 1819 році купили 4000 акрів землі, 6 з яких вирішили пожертвувати на будівництво школи за умови, що стара та сумна назва міста Міллсвіл буде змінена на Твінсбург (буквально – «місто двійнят»).

https://www.dilovamova.com/images/wpi.images/events/205433d.jpg

/www.dilovamova.com/

Через 150 років на святкуванні 200-річчя міста була проведена вечірка, яку відвідало 36 пар близнюків. Побачивши потенціал свята, місцеві жителі вирішили зробити його щорічним.

Міжнародний день близнюків збирає тисячі учасників з усіх штатів США та інших країн. З роками при проведенні фестивалю сформувалися певні традиції. Головне правило свята – усі однояйцеві близнюки повинні бути одягнені в однаковий одяг.

https://img.tsn.ua/cached/329/tsn-10bc3e54129b9ac3c8acb0884e767fca/thumbs/1036x648/bd/13/d759a36ffcec4a078cb96de235c313bd.jpeg

tsn.ua/ukrayina

Воно стосується людей будь-якого віку. Відвідує щорічний фестиваль багато науковців, які використовують присутність тисяч близнюків для проведення добровільних генетичних досліджень, за участь у яких їх нагороджують.

 

Також 3 серпня Всесвітній день кавуна (Watermelon Day), який припадає на 3 серпня. Ця дата також є невипадковою, адже саме тоді спостерігається пік збирання врожаю цього плоду.

https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTzm7H0mDEhuA7P9W_6P7V82rNIVYP5qtaL8A&s

Всесвітній день кавуна – подія не офіційна, але популярна надзвичайно, як і самі кавуни. Цей день є національним у США (National Watermelon Day), звісно, соцмережі сприяли її всесвітньому поширенню та підтримці.

https://i.ytimg.com/vi/U2GN15G1xfM/hqdefault.jpg

 Це свято присвячене одному з найулюбленіших літніх фруктів, який відомий своєю соковитістю та солодким смаком.

Останні генетичні дослідження, датовані 2021-м роком, свідчать про те, що кавун є вихідцем не Південної Африки, а її північно-східної частини.   А дикий предок ягоди росте в Судані.

З давніх-давен кавун вирощували на території Південно-Африканської Республіки, Намібії, Ботсвани тощо. Пращуром цієї культури вважається колоциніт та диня тсама, яка доволі часто зустрічається в пустелі Калахарі, розташованій в центральній частині Південної Африки. Диня тсама і сьогодні виконує важливу роль – втамовує спрагу бушменів.

 

3 серпня Міжнародний день алопеції. Припадає щорічно на першу суботу серпня. Цей день присвячений підвищенню обізнаності про алопецію – аутоімунне захворювання, яке призводить до випадіння волосся на голові або інших частинах тіла.

https://www.medic-hair.kiev.ua/wp-content/uploads/2020/06/Androgennaja-alopecija-4.jpg

Алопеція (з латини перекладається як облисіння) – патологічне випадіння волосся, яке призводить до його повного або часткового зникнення на голові або ділянках тіла. Цим аутоімунним захворюванням страждають близько 2% всього населення планети.

https://daytoday.ua/wp-content/uploads/2021/07/Mizhnarodnyy-den-alopetsii-.jpg

Алопеція може торкнутися людей будь-якого віку та статі, і цей день має на меті підтримати тих, хто живе з цим станом, а також інформувати суспільство про виклики, з якими вони стикаються. Засновницею цього дня є Мері Маршал, яка сама страждає на алопецію і активно працює над підвищенням обізнаності про це захворювання.

 

Також 3 серпня День поширення інформації про синдром гвоздики. Цей день присвячений підвищенню обізнаності, підтримці та збору коштів для лікування синдрому гвоздики – рідкісного вродженого захворювання, на яке страждає менше 200 людей у всьому світі.

https://daytoday.ua/wp-content/uploads/2023/07/Den-poshyrennia-informatsii-pro-syndrom-hvozdyky.jpg

Синдром гвоздики характеризується аномаліями в кістках, суглобах або кровоносних судинах, що виникають через мутації в гені PIK3CA1. Симптоми можуть включати жирові утворення, бородавки, проблеми з хребтом, аномалії кінцівок або розширені вени. Синдром гвоздики – це рідкісне захворювання, яке є вродженим. Синдром характеризується аномаліями в кістках, суглобах або кровоносних судинах. Захворювання виникає через мутації в гені PIK3CA, і довгострокове здоров’я дитини з синдромом гвоздики залежить від тяжкості симптомів та її віку. Чим раніше лікарі зможуть діагностувати симптоми, тим ефективнішим буде лікування. Однак, рання діагностика є складним завданням.

 

А ще 3 серпня Міжнародний день блюзу. Щорічно припадає на першу суботу серпня. Цей день присвячений багатому і яскравому жанру блюзової музики, який має глибокий вплив на світову культуру.

https://daytoday.ua/wp-content/uploads/2022/08/Mizhnarodnyy-den-bliuzu.jpg

Свято було започатковане 2013 року з метою вшанування блюзу, ознайомлення людей з його історією та значенням. Це чудова нагода насолодитися проникливими мелодіями блюзу, дізнатися більше про його коріння та вплив на інші музичні жанри.

https://media.istockphoto.com/id/465732100/fr/photo/african-musicien-de-jazz-jouant-du-saxophone.jpg?s=612x612&w=0&k=20&c=rpQ9-ffBfytdTl82V_4CX1IXakxBwfiC8SoGpqDuZIg=

Блюз має багату історію і суттєво вплинув на багато інших музичних жанрів. Блюз виник на глибокому півдні США приблизно в 1860-х роках серед афроамериканців на основі африканських музичних традицій, афроамериканських трудових пісень та спірічуелс. Блюз увібрав у себе спірічуелс, робочі пісні, польові вигуки, крики, співи та римовані прості оповідні балади.

 

Як назвати дитину, яка народилася 3 серпня

Іменини: Антон, В’ячеслав, Іван, Кузьма, Микола.

Талісманом людини, народженої 3 серпня, є аквамарин.

https://img.joomcdn.net/b219e89d24a0eea0a2caee6566bdaf2029ad37a4_original.jpeg

В Стародавній Греції цей камінь слугував оберегом моряків. Аквамарин, кажуть, допомагає полегшити будь-який біль.

Цього дня народилися:

  • 1925 рік — український композитор, хоровий диригент Володимир Верменич;
  • 1938 рік — український художник і викладач, вважається одним із найкращих сучасних художників України Олег Мінько;
  • 1990 рік — офіцер Національної гвардії України, Герой України Віталій Грицаєнко.

Пам’ятні дати і події 3 серпня

  • 1344 рік — війська Кастилії короля Альфонсо XI за підтримки флотів королівства Арагону і Генуезької Республіки починають облогу міста Альхесірас, столиці та найважливішого порту держави Марінідів;
  • 1492 рік — Христофор Колумб вирушає з порту Палос-де-ла-Фронтера (Андалузія) у складі трьох кораблів “Санта-Марія”, “Пінта” і “Нінья” у перше плавання для відкриття західного шляху в Індію;
  • 1778 рік — відкривається “La Scala”, італійський оперний театр у Мілані, один із центрів світової оперної культури. Ім’я одержав від церкви, що розташовувалася на цьому місці, Санта-Марія делла Скала;
  • 1795 рік — засновують Паризьку консерваторію;
  • 1904 рік — члени британської експедиції стають першими людьми Заходу, які увійшли до священного міста Лхаса в Тибеті;
  • 1922 рік — радіо Нью-Йорка застосовує перший у світі звуковий радіоефект: двома шматками дерева було зімітовано стукіт дверей;
  • 1926 рік — на площі Піккаділлі встановлюють перші у Лондоні світлофори;
  • У 1935 році в школах УРСР введено предмет «фізкультура».
  • У 1957 році під керівництвом Сергія Корольова зроблений запуск першої радянської міжконтинентальної ракети Р-7.
  • 1960 рік — Нігер отримує незалежність від Франції;
  • У 1990 році Верховна Рада УРСР прийняла закон про економічну незалежність Української РСР.
  • 2000 рік — Верховний суд Чилі виносить постанову про позбавлення парламентської недоторканності Августо Піночета;
  • 2014 рік — у провінції Юньнань (Китайська Народна Республіка) стається землетрус магнітудою 6,3, гине мінімум 150 осіб, багато руйнувань, сильно ушкоджені комунікації.

Джерела:

https://tsn.ua/other/yake-3-serpnya-svyato-vse-pro-cey-den-yake-cerkovne-svyato-scho-ne-mozhna-robiti-2624109.html

daytoday.ua/3-serpnia

https://www.dilovamova.com/index.php?page=10&month=08&day=03

Сообщение 3 серпня в Україні і світі – Міжнародний день близнюків появились сначала на Газета МИГ.

Share this post

нет
scroll to top