На дахах освітніх і медичних закладів Запоріжжя встановлять сонячні батареї

Запоріжжя та громади області посилено готуються до опалювального сезону та можливих перебоїв з електропостачанням.

Як розповів очільник Запорізької ОВА Іван Федоров, вже оголошено перші тендери на закупівлю альтернативних джерел живлення. Обладнання дозволить покрити потреби критичної інфраструктури та забезпечити запоріжців теплом і питною водою. Все це стало можливим завдяки підтримці міжнародних партнерів.

В планах – встановлення акумуляторів для живлення світлофорів, а також сонячних батарей на дахах лікарень та освітніх закладів.

–  Вже відбувся тендер на перші три когенераційні установки потужністю 7,5 МВт для котелень Запоріжжя. Зараз проходить кваліфікація учасників.  Паралельно концерн «Міські теплові мережі» веде роботу по підготовці до підключення обладнання. Найближчими тижнями буде оголошено тендер ще на вісім когенераційних установок для інших котелень, – зазначив Федоров.

За словами очільника регіону, Запорізька облдержадміністрація підготувала пропозиції донорам для устаткування ще трьох котелень.

– В нас ще немає чітко визначеного терміну. Але ми вже розуміємо, який донор може це фінансувати, – пояснив Федоров.

Крім того, КП «Водоканал» оголосило тендер на закупівлю двох дизельних генераторів для Дніпровських водопровідних станцій № 1 і 2. Це дозволить безперебійно забезпечувати водопостачання всієї Запорізької області і навіть частини Дніпропетровської.

 

 

 

.

У мирні та воєнні часи залишаємося разом, бо лише так ми є сильнішими. Долучайтеся до телеграм каналу Форпост медіа.
Усі ми тут — https://t.me/forpost_zp

Share this post

нет
scroll to top