На Запоріжжі ворог незаконно засудив мешканку Якимівки, звинувативши у «держзраді»

Жительку тимчасово окупованої Якимівки Запорізької області Оксану Іванченко звинуватили «в державній зраді» за нібито передачу Силам оборони України інформації про дислокацію російських військ та засудили до 15 років позбавлення волі.

Про це повідомили в Центрі журналістських розслідувань.

«Жінку звинуватили в тому, що вона в травні 2023 року нібито зібрала і передала через месенджер відомості про місцезнаходження російських військовослужбовців та військової техніки, а також адресу військової комендатури в Якимівці, що на окупованій Запоріжчині», — йдеться в повідомленні. 

Кримські «прокурори» вважають, що «передані Іванченко дані були достовірними і могли бути використані українською стороною для нанесення вогневого ураження» по місцях дислокації окупантів, тобто жінка нібито вчинила злочин «проти безпеки країни».

За цими обвинуваченнями «Запорізький обласний суд» у тимчасово окупованому Мелітополі визнав 47-річну Оксану Іванченко винною за ст.275 КК РФ (державна зрада) та засудив до 15 років позбавлення волі з відбуванням покарання у виправній колонії загального режиму з обмеженням волі на 1 рік.

Підписуйтесь на Акцент в

Share this post

нет
scroll to top