У Запоріжжі триває операція «Акциз»

У межах операції правоохоронці систематично здійснюють заходи, спрямовані на протидію правопорушенням у сфері обігу спирту, лікеро-горілчаних та тютюнових виробів на території Запорізької області.
Відтак, з початку року запорізькі поліцейські виявили та вилучили у порушників чинного законодавства понад 2500 літрів алкогольних напоїв, майже 7 кілограмів сировини тютюну, 150 пристроїв для куріння та більш ніж 49000 пачок тютюнових виробів. Загальна сума вилученого сягнула понад 3 мільйони гривень.
Під час щоденних рейдів, спрямованих на припинення незаконної торгівлі, правоохоронці склали 599 адміністративних матеріалів, зокрема:
– 545 адмінпротоколів за статтею 156 (Порушення правил торгівлі пивом, алкогольними, слабоалкогольними напоями, тютюновими виробами, електронними сигаретами та рідинами, що використовуються в електронних сигаретах, пристроями для споживання тютюнових виробів без їх згоряння)
– 54 протоколи за статтею 164 (Порушення порядку провадження господарської діяльності) Кодексу України про адміністративні правопорушення.
Складені матеріали направлено до суду та адміністративних комісій для прийняття рішення відповідно до вимог чинного законодавства.
Крім цього, протягом поточного року слідчі відкрили 3 кримінальні провадження за ознаками вчинення правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 204 (Незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів) та ч. 1 ст. 199 (Виготовлення, зберігання, придбання, перевезення, пересилання, ввезення в Україну з метою використання при продажу товарів, збуту або збут підроблених грошей, державних цінних паперів, що існують у паперовій формі, білетів державної лотереї, марок акцизного податку чи голографічних захисних елементів) Кримінального Кодексу України.
Заходи, спрямовані на виявлення та припинення правопорушень у сфері обігу підакцизних товарів, тривають. Джерело: «Поліція Запорізької області».

Сообщение У Запоріжжі триває операція «Акциз» появились сначала на Газета МИГ.

Share this post

нет
scroll to top