Окупанти вивезли старшокласників з Бердянська та Мелітополя до Пензи на військові тренування

Російські загарбники вивезли до Пензи на так зване військово-патріотичне виховання старшокласників із Бердянська та Мелітополя.

Про це з’явилася інформація в телеграм-каналі незаконного «заксобранія Запорожской області».

Перебуваючи у Пензенському артилерійському інженерному інституті упродовж трьох тижнів українські підлітки проходитимуть курс військової підготовки.

«Протягом трьох тижнів школярів знайомитимуться з основами військових дисциплін, сучасними системами озброєння та бойової техніки. Діти пройдуть курс початкової військової підготовки з польовим виходом», — йдеться в повідомленні.

Організаторами військових тренувань є губернатор Пензенської області Олєг Мельніченко та голова фейкового «заксобранія Запорожской области» . Останній, 29 липня 2024 року отримав від СБУ підозру у колабораційній діяльності.

Зазначається, що впродовж 6 місяців на окупованій частині області рашисти «відбирали» підлітків із 120 військово-патріотичних клубів регіону, яких повезли на військово-патріотичні збори під назвою «Гвардієць».

Як додали загарбники, подібні збори проводяться з 2013 року і відбуваються протягом 21 дня з глибоким зануренням учасників у реальні умови життя та побуту сучасних російських військовослужбовців.

Підписуйтесь на Акцент в

Share this post

нет
scroll to top