Починають зі 151 мільйона гривень — продаж Запорізького алюмінієвого комбінату відбудеться 6 серпня

Починають зі 151 мільйона гривень - продаж Запорізького алюмінієвого комбінату відбудеться 6 серпня

На продаж виставлено 97,5% акцій комбінату

Раніше ми повідомляли, що у Запоріжжі на аукціон виставили Запорізький виробничий алюмінієвий комбінат (ЗАлК). Майже 100% його акцій хочуть продати. Тепер стала відома і дата проведення — 6 серпня.

Читайте також: На один державний банк більше — «Мотор-Банк» та інше майно В’ячеслава Богуслаєва націоналізують

Про це повідомив голова Фонду держмайна України Віталій Коваль у своєму телеграм-каналі.

Раніше ЗАлК перебував у власності російських бізнесменів, проте державі вдалося націоналізувати підприємство у 2023 році. Попри наявні проблеми, Запорізький алюмінієвий комбінат є доволі перспективним підприємством.

У власності підприємства знаходиться 1497 об’єктів нерухомості загальною площею 370 929,85 м². Виробництво розташоване на 25 зареєстрованих земельних ділянках загальною площею 216,0856 га. Також на рахунку ЗАлКу ще й 291 одиниця транспорту та спецтехніки.

Починають зі 151 мільйона гривень - продаж Запорізького алюмінієвого комбінату відбудеться 6 серпня

За умовами аукціону новий власник зобов’язаний протягом 18 місяців погасити всі наявні заборгованості по заробітній платі та перед бюджетом. Одним із пунктів також є те, що протягом 6 місяців не можна допускати звільнення працівників. Раніше ми повідомляли, що з роками кількість співробітників підприємства тільки зменшується.

Заявки приймаються до 5 серпня, а 6 серпня відбудеться онлайн-аукціон у системі Prozorro.

Раніше ми повідомляли, що на націоналізованому «Запоріжтрансформаторі» формують наглядову раду для контролю за діяльністю та фінансами.

Джерело

Share this post

нет
scroll to top