Пенні Пріцкер назвала п’ять умов для відбудови України

Спецпредставниця США з питань економічного відновлення України Пенні Пріцкер представила план із п’яти умов, які мають забезпечити успішне економічне відновлення України.

Як повідомляє Голос Америки, про це вона сказала під час виступу в інституті Брукінс у Вашингтоні, передає Укрінформ

https://gdb.voanews.com/01000000-c0a8-0242-1c6d-08dcb3b8d519_w650_r1_s.jpg

Майбутнє України визначатиметься не так тим, як вона виграє війну, а радше тим, як вона виграє мир, вважає спецпредставниця Сполучених Штатів з питань економічного відновлення України Пенні Пріцкер.

За майже рік після призначення Пріцкер іде з посади.

У підсумковій промові про результати своєї роботи на обговоренні в інституті Брукінс Пріцкер представила план із п’яти умов, які мають забезпечити успішне економічне відновлення України.

Бачення, яке виклала посадовиця, вже називають “планом Пріцкер” — за аналогією із планом Маршалла — програмою економічної допомоги європейським державам після Другої світової війни.

Однак, у промові Пріцкер пояснила, у чому полягає різниця між двома планами, і чим план для України має бути кращим.

https://gdb.voanews.com/01000000-0aff-0242-bda5-08dcb3cd1a7b_w1597_n_r1_st_s.png

План Пріцкер: 5 умов для успішної відбудови України

Умова перша: Урядове планування реконструкції України як єдиного проєкту

Пріцкер радить Україні терміново розвинути урядове планування єдиного проєкту відновлення із підходом, коли уся реконструкція — це один великий одночасний проєкт зі зрозумілими пріоритетами.

Умова друга: Швидке збільшення кількості готових проєктів

Після того, як буде створений єдиний проєкт реконструкції України, потрібні будуть команди, готові підготувати ці проєкти для інвестування та реалізації, зауважує посадовиця.

Умова третя: Продовження антикорупційних реформ

Україна повинна продовжувати здійснювати антикорупційні реформи, міркує Пріцкер, адже це важливо для масштабних інвестицій і процвітаючої економіки.

Умова четверта: Більше світового капіталу для інвестування в Україну

Світ має виділити більше капіталу для інвестування в Україну, вважає спецпредставниця США з питань економічного відновлення.

Умова пʼята: Повернення українців з-за кордону

Наразі Україна не має робочої сили, необхідної для реконструкції, вважає Пріцкер. Тому повернення людського капіталу — важлива передумова успішного відновлення.

За даними Центру економічної стратегії, станом на кінець січня 2024 року за кордоном через війну перебуває 4,9 млн українців, однак переважна більшість людей (52%), планують повернутися до України. Однак їхнє повернення залежатиме від того, як швидко відбудовуватимуть їхні регіони.

Водночас, на думку Пріцкер, Україні потрібно буде підготуватися до фізичних, психологічних та соціальних потреб своїх громадян, які повертаються.

Крім того, каже вона, Україні необхідно буде залучати робочу силу стратегічно і перенавчати жінок для роботи на позиціях, які історично займали чоловіки.

Пріцкер каже, що таке бачення України — амбітне, але досяжне. І світ має допомогти Києву втілити “українську мрію” в реальність. Однак сама країна має взяти ініціативу щодо відновлення у свої руки.

www.holosameryky.com/a/pritzker-pro-plan-rekonstruktsiji-ukrajiny/7728692.html

https://www.ukrinform.ua/rubric-vidbudova/3891875-pricker-nazvala-pat-umov-dla-vidbudovi-ukraini.html

Сообщение Пенні Пріцкер назвала п’ять умов для відбудови України появились сначала на Газета МИГ.

Share this post

нет
scroll to top