Друзі будуть реготати. Як стати стендап-коміком на будь-якій вечірці

Друзі вже давно кажуть вам, що в вас є справжній талант смішити усіх навколо? Тож настала пора спробувати свої сили у найпопулярнішому гумористичному жанрі сьогодення — стендапі. Але як стартувати зразу без ганебних помилок у цій новій справі, де б ви не виступали — перед друзями або незнайомою аудиторією?
РБК-Україна (проект Styler) зібрало список корисних порад від професіоналів для майбутніх зірок стендапа, що одразу ж виведуть жартівника на новий рівень.

Як придумати класну стендап-комедію
Виберіть свою унікальну точку зору. Глядачі люблять коміків із чітко вираженою, автентичною точкою зору. Не бійтеся бути собою, навіть якщо це здається божевільним. Ваш погляд на світ допоможе аудиторії краще вас зрозуміти і насолодитися вашим гумором. Відкрита реакція на ситуації може створити сильний зв’язок із глядачами, даруючи вам море сміху та оплесків.
Створіть крутий комедійний конфлікт. Увесь гумор базується на конфлікті. Чи це смішна історія, чи кумедний випадок — завжди є якийсь комедійний конфлікт. Важливо навчитися вбудовувати цей елемент у ваші матеріали, адже саме він створює найсмішніші моменти.
Покажіть свою справжню, смішну сутність. Глядачі приходять на ваш виступ, щоб побачити вас, справжнього і неповторного. Будьте максимально реальними на сцені, це зробить вас ближчим до аудиторії і викличе їхню щиру реакцію.
Зануртеся у творчий потік. Найкращі ідеї приходять тоді, коли ви не зупиняєтеся на кожному слові і не аналізуєте надмірно свої думки. Дозвольте собі творити вільно, не турбуючись про досконалість. Це дозволить вам створювати неймовірно смішні матеріали.
Ваші рухи та пластика також зможуть зіграти важливу роль у загальному враженні від жартів (фото: Freepik.com)
Поради щодо виконання стендап-комедії
Не запам’ятовуйте кожне слово свого виступу. Якщо ви будете заучувати текст дослівно, то звучатимете на сцені, як робот. Замість цього зосередьтеся на основних пунктах і імпровізуйте, це зробить ваш виступ живим і динамічним.
Зосередьтеся на аудиторії, а не на собі. Коли ви занадто багато думаєте про себе, вас може охопити страх сцени. Навпаки, коли ви зосереджуєтеся на тому, щоб розважити глядачів, ви відчуваєте натхнення і пристрасть до того, що говорите.
Розмовляйте з аудиторією, а не до неї. Зламайте четверту стіну! Ви не на телебаченні, ви наживо. Спілкуйтеся з глядачами, залучайте їх у свої жарти і будьте частиною їхнього вечора.
Не ображайте глядачів. Пам’ятайте, що ваша мета — розсмішити, а не образити. Глядачі можуть співчувати тим, кого ви ображаєте, і це може зіпсувати атмосферу. Будьте дотепними, але не жорстокими.
Ще одна порада — вам також має дуже подобатися те, що ви робите на сцені, і це буде відчуватися у залі (фото: Freepik.com)

Раніше ми писали про те, як ШІ попросили написати гумористичний текст для коміків і результат шокував дослідників.
Читайте також, як комік Сергій Середа назвав свій топ-3 найгірших ведучих України.
При написанні матеріалу використовувалися наступні джерела: видання та сайти Bobby Benavides, Creative Stand Up, Louisville Laughs

Share this post

нет
scroll to top