Не для зубів. У яких 10 випадках вас врятує зубна паста

Що може ідеально відчищати зубна паста? Зуби? Не тільки! Завдяки своїм чарівним властивостям, зубна паста може стати у пригоді як багатофункціональний очищувач майже усього у домі. Тож у яких випадках її доцільно використовувати?
РБК-Україна (проект Styler) створило список тих речей, які можна відчистити за допомогою зубної пасти краще, ніж будь-яким іншим способом.

Очищення раковини
Наступного разу, коли під час чищення зубів випадково капне трохи пасти в раковину, не поспішайте її змивати! Скористайтеся цим моментом, щоб відчистити її. Прямо зараз, візьміть губку, паперовий рушник або навіть палець і натріть залишки пасти, щоб раковина засяяла чистотою.
«Вийти з туману»
Набридло боротися з туманним дзеркалом після душу? Просто нанесіть трохи зубної пасти без гелю на дзеркало і витріть перед тим, як прийняти душ. Це запобігатиме утворенню туману, і ви не будете втрачати час на провітрювання ванної кімнати. Чисте дзеркало — гарний початок дня!
Очищення праски
Якщо праска залишає брудні плями на вашому одязі, час діяти. Вимкніть і охолодіть праску, нанесіть трохи зубної пасти на ганчірку і натріть дно праски. Витріть поверхню до чистоти. Проста, але дуже ефективна процедура, яка збереже ваш одяг у чистоті.
Відчистити нагар з тефлонової поверхні праски — справа непроста, але зубна паста з нею впорається (фото: Freepik.com)
Полірування взуття
Зубна паста — це ваш секретний засіб для взуття! Знайдіть стару зубну щітку і використовуйте її, щоб добре почистити гумові борозенки і підошви ваших кросівок. Після цього протріть взуття вологою ганчіркою, і ваші кросівки знову виглядатимуть як нові, готові до нових пригод.
Полірування металу та ювелірних виробів
Ваші хромовані прилади та прикраси можуть блищати, як нові! Зубна паста швидко очистить і відполірує ці поверхні. Просто нанесіть трохи пасти на вологу ганчірку, натріть метал і змийте. Результат — блиск, як у нових прикрасах чи приладах.
Позбутися запаху
Пластикові контейнери для їжі іноді набувають неприємного запаху. Не хвилюйтесь! Нанесіть трохи зубної пасти, натріть і змивайте залишки. Запахи зникнуть, і контейнери будуть готові до нового використання.
Видалення плям від чаю і кави
Любите пити чай або каву з улюбленої чашки? Часом на ній з’являються неприємні плями. Зубна паста прийде на допомогу! Нанесіть трохи пасти на щітку для посуду, почистьте уражену ділянку, помийте чашку як зазвичай — і побачите, як плями зникають.
Видалення подряпин з сенсорних екранів
Ваш смартфон чи планшет має дрібні подряпини? Зубна паста може допомогти! Нанесіть трохи пасти на подряпину, акуратно втирайте і витріть залишки вологою тканиною. Ваш екран знову виглядатиме як новий.
Так, тріщину паста не знищить, але подряпину спроможна прибрати (фото: Freepik.com)
Видалення плям від макіяжу
Ваш туалетний столик або раковина забруднені косметикою? Зубна паста легко видалить сліди від консилера, помади або туші. Нанесіть пасту на пляму і акуратно натріть — пляма зникне, залишивши поверхню чистою.
Позбутися від запаху їжі на руках
Міняли часник, нарізали цибулю або розбирали рибу? Зубна паста видалить неприємні запахи з рук. Нанесіть трохи пасти на вологі руки, помийте їх і сполосніть. Запахи зникнуть, залишаючи ваші руки свіжими і чистими.

Раніше ми писали, чи дійсно зубна паста допомагає позбутися прищів.
Читайте також про 7 помилок під час прибирання, які роблять дзеркала тьмяними.
При написанні матеріалу використовувалися наступні джерела: видання та сайти Bob Vila, Lifehacker, Family Handyman.

Share this post

нет
scroll to top