«Метінвест» Ахметова потрапив до фіналістів Reuters: Sustainability Awards 2024

Група «Метінвест» увійшла до короткого списку номінантів однієї з найшанованіших світових премій у галузі сталого розвитку Reuters: Sustainability Awards. Компанія потрапила до фіналу з проєктом «Шлях героя: екосистема з інтеграції ветеранів Метінвесту»: він претендує на перемогу в номінації «Розмаїття, рівність та інклюзія». Переможців визначать у жовтні, під час гала-церемонії в Лондоні.
Про це пише РБК-Україна (проект Styler) з посиланням на прес-службу компанії.

Проєкт «Шлях героя: екосистема з інтеграції ветеранів Метінвесту», номінований на нагороду – це комплексна програма з переліком напрямів дій, якою керується компанія під час повернення колишніх військових на роботу. Загалом у «Метінвесті» вже понад 1 000 ветеранів стали до роботи, водночас 8 000 тисяч співробітників компанії захищають Україну від російського вторгнення в лавах ЗСУ.
Премія Reuters: Sustainability Awards — провідна світова нагорода, якою відзначають лідерство в галузі сталого розвитку бізнесів. Це більше ніж визнання найкращих стратегій сталого розвитку, бо нагороду отримують ті, хто справді впливає на бізнес, суспільство та довкілля, створюючи новий формат ведення бізнесу у XXI столітті. Протягом останніх 14 років премія слугувала орієнтиром для компаній у всьому світі.
У 2024 році визначать 16 переможців у чотирьох головних напрямах сталого розвитку бізнесів: «Клімат і природа», «Стратегії та лідерство», «Стимулювання соціальних змін» (до цієї категорії входить нагорода за «Розмаїття, рівність та інклюзію») та «Звітність та інвестиції». Серед претендентів на нагороди — такі всесвітньо відомі бренди, як Amazon, General Electric, Lotus, Lenovo, Verizon, Bayer та інші.
«Для «Метінвесту» внесення до списку фіналістів всесвітньо визнаної нагороди — це насамперед оцінка тієї роботи, яку виконують на наших підприємствах менеджери, керівники, рядові співробітники, що кожного дня приймають у сім’ю ветеранів, які повертаються з війни. Реінтеграція колишніх військових — це водночас і виклик, і можливість для компанії. Це наше майбутнє і шлях для кожного великого українського бізнесу», — відзначила директорка зі сталого розвитку та взаємодії з персоналом Групи «Метінвест» Тетяна Петрук.
За її словами, «Метінвест» готовий бути провідником цього напряму в Україні, адже кожен шостий наш співробітник зараз у лавах ЗСУ
Нагадаємо, раніше компанія «Метінвест» потрапила у п’ятірку кращих роботодавців України. Також вона перемогла у спеціальній номінації «Найкраща програма з адаптації ветеранів». Компанія робить акцент на двох основних напрямах — соціальній адаптації ветеранів, зокрема, психологічній і медичній допомозі, та професійній адаптації, зокрема навчанні та перекваліфікації. Так, бажання здобути вищу освіту в університеті «Метінвест Політехніка» цього року висловило понад 15 ветеранів.

Share this post

нет
scroll to top