До кого звернутися, коли сімейний лікар у відпустці: рекомендації МОЗ

Серпень – традиційний період літніх відпусток, зокрема, і в лікарів. Існує поширений міф, що укладена декларація з сімейним лікарем дає пацієнтам право на його безлімітний час. Однак у МОЗ розповідають, що це не так, і просять не писати і не дзвонити лікарю, коли він на відпочинку.

Про це розповідає Акцент з посиланням на Міністерство охорони здоров’я України.

«На час відпустки одного лікаря надавач первинної медичної допомоги забезпечує його заміну на іншого. Незалежно від того, чи це державна амбулаторія, приватний центр чи лікар-ФОП. У лікаря, що працює на заміні, пацієнт може розраховувати на весь обсяг послуг, який входить у пакет первинної медичної допомоги», – йдеться в повідомленні.

У лікаря, що працює на заміні, пацієнт може розраховувати на весь обсяг послуг, який входить у пакет первинної медичної допомоги.

В міністерстві зауважили, якщо питання не термінове, дочекайтеся його або її повернення. Якщо ж ситуація невідкладна, викликайте екстрену медичну допомогу за номером 103 або самостійно вирушайте до приймального відділення лікарні, що працює цілодобово.

У разі, якщо проблема зі здоров’ям не є екстреною, але чекати неможливо, то зверніться до того лікаря, якого призначено на заміну.

Нещодавно ми надавали поради від МОЗ щодо безпечного відпочинку на воді.

Підписуйтесь на Акцент в

Share this post

нет
scroll to top