Вистежували з початку окупації — українські військові знищили російський комплекс С-300 в Бердянську

Вистежували з початку окупації - українські військові знищили російський комплекс С-300 в Бердянську

Наші захисники знищили російську установку С-300 в тимчасово окупованому Бердянську

Бійці ССО наприкінці липня знищили російський комплекс ППО у тимчасово окупованому Бердянську  – більш ніж за 100 кілометрів від лінії фронту. Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань.

Читайте також: СБУ уразили на Запоріжжі російський «Солнцепьок» — відео

За допомогою безпілотників наші воїни вистежили і вразили ППО окупантів між мікрорайонами “Макортами” та “8 березня” на заході міста.         

Про базування С-300 в цьому квадраті було відомо ще з початку окупації Бердянська. Розрахунок російського ППО прикривав воєнний полігон окупантів у селі Новопетрівка і неодноразово збивав українські ракети і безпілотники.

Вистежували з початку окупації - українські військові знищили російський комплекс С-300 в Бердянську

Зазначимо, що систематичне знищення російського ППО в Криму і на окупованому півдні України з початку літа 2024 року — нова стратегія ЗСУ.

Алгоритм наступний: за допомогою засобів розвідки виявляється точна дислокація засобів ППО у смузі фронту або в глибокому тилу,  після чого по них завдається комбінований удар українськими БпЛА, ракетами HIMARS/ATACMS.

Таке поєднання засобів ураження перевантажує вороже ППО і після виснаження боєзапасу накрити його позиції стає реальніше.

Мета стратегії Сил оборони, як вважають військові експерти,  – відтіснити ППО від лінії фронту і розчистити небо для введення в бій F-16, які отримають можливість почати полювання за  російськими бомбардувальниками –  носіями ракет та КАБів.

Раніше ми розповідали, що на Запоріжжі МіГ-29 знищив командний пункт росіян. На відео зафіксовано момент точного авіаудару українських МіГ-29 по командному пункту російських окупантів у Василівці. Це тимчасово окуповане місто знаходиться на Запорізькому напрямку фронту.

Також ми писали, що на Запорізькому напрямку знищили російську гаубицю. Оператори БПЛА провели розвідку вглиб території, яку контролюють російські окупанти і виявити артилерію. Обійшовши РЕБ, FPV-дрон знищив гаубицю Д-30.

Джерело

Share this post

нет
scroll to top