Запорізька область отримає додаткові кошти на фортифікації – що відомо

Кабмін перерозподілив фінансування на користь Запоріжжя, спрямовуючи 146,93 млн грн з резервних фондів інших регіонів для зміцнення оборонних рубежів. Кошти виділені з резервного фонду Міноборони, а також Івано-Франківській, Черкаській та Миколаївській обласним військовим адміністраціям.

Тепер ці кошти будуть спрямовані Запорізькій обласній військовій адміністрації для будівництва військових інженерно-технічних і фортифікаційних споруд, фортифікаційного обладнання оборонних рубежів та улаштування системи невибухових загороджень.

Раніше Запорізька ОВА вже отримала 1,4 млрд грн на будівництво фортифікаційних споруд.

Загалом цьогоріч для Запорізької області Уряд виділив на ці потреби 2,4 млрд грн. Як зазначив очільник ЗОВА Іван Федоров, будівництво оборонних споруд на території Запорізької області ведуться майже цілодобово. Будують і військові і цивільні підрядники.

Під час нещодавнього брифінгу Іван Федоров зазначив, що наразі «робляться несподівані речі для ворога». Він заявив, що наразі метою є «підсилення наших захисників всіма засобами, які можемо придбати за місцеві бюджети громад».

Також Іван Федоров наголосив, що під час засідання Ради оборони Запорізької області обговорили питання щодо посилення оборони міста Запоріжжя. Що стосується оборонних споруд навколо міста – інформація щодо укріплень є конфіденційною.

В той час військові, коментуючи тему, наголошують, що на будь-якому ймовірному шляху противника мають стояти оборонні споруди. Зокрема, це й зуби дракона, система ВОПів, РОПів, траншеї, бліндажі та інше. А особливо це стосується прифронтових міст.

В той час не нехтує обороною і ворог. За підрахунками аналітиків проекту DeepState, тільки в Запорізькій області окупанти збудували майже 1900 км фортифікацій. Ворожі лінії оборони можна легко роздивитись на супутникових знімках. Для цього будівництва на Південь України вагонами привозили росіян та гастарбайтерів з країн Середньої Азії. Будівельників, як і солдат, розкваритровували у віджатих базах відпочинку та будинках у селах Приазов’я.

Читайте також: Міністерство оборони України виявило три фейкові вебзастосунки «Резерв+». Усі вони перебували на стадії розробки

 

У мирні та воєнні часи залишаємося разом, бо лише так ми є сильнішими. Долучайтеся до телеграм каналу Форпост медіа.
Усі ми тут — https://t.me/forpost_zp

Share this post

нет
scroll to top