Складний опалювальний сезон – у Запоріжжі оголосили перші тендери на когенераційні установки

Складний опалювальний сезон – у Запоріжжі оголосили перші тендери на когенераційні установки

У Запоріжжі готуються до складного зимового періоду

Запоріжжя готується до зими та можливих перебоїв з електропостачанням. Ми вже розповідали, що  в рамках підготовки до нового опалювального сезону у Запоріжжі планують встановити шість когенераційних установок .

І ось вже оголосили перші тендери на закупівлю альтернативних джерел живлення. Обладнання дозволить покрити потреби критичної інфраструктури та забезпечити запоріжців теплом і питною водою. Про це повідомили у Запорізькій ОДА.

Читайте також: Тендер на ремонт дороги, ситуація зі світлом та спалах африканської чуми — найважливіші події тижня у Запоріжжі

Очільник ЗОВА Іван Федоров зазначив, що вже відбувся тендер на перші три когенераційні установки потужністю 7,5 МВт для котелень Запоріжжя. Зараз проходить кваліфікація учасників. 

Складний опалювальний сезон – у Запоріжжі оголосили перші тендери на когенераційні установки

«Паралельно концерн «Міські теплові мережі» веде роботу по підготовці до підключення обладнання. Найближчими тижнями буде оголошено тендер ще на вісім когенераційних установок для інших котелень» , – зазначив голова Запорізької ОВА.

Нагадаємо, що когенерація — це енергоефективний процес, який передбачає одночасне виробництво електричної й теплової енергії. Когенераційні установки призначені для використання в промислових, комунальних та інших підприємствах.

Загалом, місту треба облаштувати 12 когенераційних установок для впевненого проходження зимового періоду. Вартість однієї установки — до двох мільйонів євро. Остаточна вартість буде відома лише після завершення тендеру.

За словами очільника регіону, Запорізька облдержадміністрація підготувала пропозиції донорам для устаткування ще трьох котелень.

«В нас ще немає чітко визначеного терміну. Але ми вже розуміємо, який донор може це фінансувати», – зазначив Іван Федоров.

Крім того, КП «Водоканал» оголосило тендер на закупівлю двох дизельних генераторів для Дніпровських водопровідних станцій № 1 і 2. Це дозволить безперебійно забезпечувати водопостачання всієї Запорізької області і навіть частини Дніпропетровської.

               

В планах у чиновників встановити акумулятори для живлення світлофорів, а також сонячні батареї на дахах лікарень та освітніх закладів.

Все це стало можливим завдяки підтримці міжнародних партнерів. За результатами перемовин з данськими партнерами  Запоріжжя отримає 6 мільйонів євро на когенераційні установки за сприяння UNDP.

Раніше ми також повідомляли, що  у Запоріжжі встановлять джерела живлення на 24 світлофори . Вони зможуть працювати, попри відключення світла, та у вечірній час.

Джерело

Share this post

нет
scroll to top