Онлайн-кабінети вступників: доступні рекомендації щодо зарахування на бюджетні місця

Понад 69 тисяч вступників, що подавали заяви до закладів вищої освіти, отримали рекомендації до зарахування на бюджет в електронних кабінетах. Про це повідомляє Міністерство освіти і науки  України.

У тих, хто отримав рекомендацію на бюджет, напроти однієї з поданих заяв статус змінюється на «Рекомендовано (бюджет)». Рекомендація надається лише на одне бюджетне місце й лише за однією заявою. Щоб підтвердити зарахування на бюджет за отриманою рекомендацією потрібно:

  • до 18:00 8 серпня онлайн або особисто в закладі освіти підтвердити вибір місця навчання;
  • надати копії необхідних документів онлайн/офлайн;
  • укласти договір про навчання між закладом вищої освіти і вступником (для неповнолітніх вступників це може відбуватися за участю батьків або законних представників).

Вже після зарахування статус заяви зміниться на «Включено до наказу (навчання за кошти бюджету)». Ті, кого не зарахували на бюджет, автоматично беруть участь у конкурсі на контракт. Такі заяви мають статус «Допущено». Рекомендації до зарахування на контракт з’являться в електронному кабінеті з 9 серпня. Для вступників-контрактників цього року зʼявилася можливість отримати державний грант. Він частково покриє вартість навчання впродовж всієї освітньої програми. Для цього слід подати заяву через власний е-кабінет.

Сообщение Онлайн-кабінети вступників: доступні рекомендації щодо зарахування на бюджетні місця появились сначала на Газета МИГ.

Share this post

нет
scroll to top