У Запоріжжі частково відновлюють свою роботу 18 дитячих садочків

У Запоріжжі на неповний день готові приймати дітлахів 18  комунальних дитячих садочків, проте без харчування і денного сну.

Про це повідомив голова Запорізької ОВА Іван Федоров під час зустрічі з журналістами щодо будівництва підземних шкіл.

«На минулому засіданні Ради оборони ми прийняли рішення розпочати освітній процес у 18 закладів дошкільної освіти. У дитячих садочках цей процес буде з певними тонкощами. Передбачається, що діти будуть перебувати в садках не більше 4 годин, без харчування, за згодою батьків, якщо вони готові приводити дітей. Це все одно краще, ніж не відвідувати садки взагалі. Тож ми розпочинаємо цей процес також», — поділився Іван Федоров.

Раніше представники міської влади наголошували, що в умовах війни неможливо відновити повноцінний процес догляду за дитиною в дитячому садочку,  оскільки більшість з них не мають повноцінних укриттів, за санітарними нормами дітям треба забезпечити триразове харчування, місця відпочинку, денний сон, прогулянки.

Всього обласна влада планує забезпечити 55 тисяч учнів в області безпечною освітою у змішаному або офлайн форматі. На сьогодні ремонтується одночасно 20 укриттів (окремо від будівництва підземних шкіл)  у закладах освіти. Більшу частину з них фінансує дитячий фонд «ЮНІСЕФ», а також громади регіону.

«Також ми розраховуємо, що ті укриття, які були запущені в роботу в минулому освітньому році, то зараз вони будуть розставлені, до прикладу, в тирах. Шумопоглинаючі штори дозволять одночасно в одному тирі проводити заняття для щонайменше трьох класів, а не в одному, як було торік. Триває процес доукомплектації укриттів», — зазначив Іван Федоров.

Вищі навчальні заклади освіти у Запоріжжі також готують до навчання у змішаному форматі.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що на будмайданчику однієї з підземних шкіл Запоріжжя триває 30-годинний процес заливки фундаментальної плити

Джерело: 061.ua

Share this post

нет
scroll to top