У Запоріжжі викрили зловмисника, який вкрав гроші, зібрані на пам’ятник музиканткам, загиблим внаслідок ракетного удару, — подробиці

Сьогодні, 6 серпня, запорізькі правоохоронці розповіли про шахрайську схему, яку їм вдалось викрити. Постраждалим виявились батьки дівчат-музиканток, які загинули в серпні минулого року внаслідок ракетного удару. Шахрай — хлопець однієї з дівчат. 

Керівник центру протидії шахрайствам ГУНП в Запорізькій області Дмитро Попов розповів про те, що після трагедії 24-річний хлопець загиблої Крістіни, який тривалий час мешкав разом з нею та її батьками, створив «банку» для збору коштів. Гроші були потрібні для виготовлення та встановлення пам’ятників загиблим. Небайдужі люди скинули на картку майже 280 000 гривень. 

Як розповіла мама Крістіни, Галина, «банку” намагались спочатку відкрити на її картку, але виникли певні складнощі. Тоді хлопець відкрив “збір” на свою картку. 

“Він проживав з нами навіть після загибелі доньки. Він знав, що ми вирішили замовити пам’ятник, знав, що нам треба внести аванс”, — розповіла Галина. 

Деякий час хлопець розповідав рідним загиблої дівчини, що банківську картку нібито заблокували через борги, а потім зник, залишивши всі речі.

“Найболючіше те, що він жив з нами. Вони зустрічалися близько 5 років, з них три — жили разом. Ми місяць зверталися до його рідних, намагались вирішувати проблему. Але вони сказали, щоб ми звертались до поліції”, — каже Галина. 

В лютому 2024 року родина таки звернулась до правоохоронців. 

“Потрібен був час для проведення слідчих дій. Він змінював місце проживання, контактні номери”, — кажуть у поліції і додають, що знайшли зловмисника у Запоріжжі.

31 липня йому повідомили про підозру у вчиненні кримінального провадження ч. 1, 2 ст. 190 Кримінального Кодексу України. Йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до двох років.  

Викрили зловмисника завдяки співпраці кіберполіції Запоріжжя та слідчих. За попередньою інформацією, кошти зловмисник витратив, зокрема, на азартні ігри та онлайн-казино.

Сьогодні підозрюваному мають обрати запобіжний захід. 

Нагадаємо, що 9 серпня минулого року внаслідок влучання російської ракети Х-35 по житловому сектору Запоріжжя загинули дві дівчини-співачки, 19 та 21 років. Вони збирали кошти для підтримки воїнів ЗСУ. Батько загиблої Крістіни — військовий. 

Джерело: 061.ua

Share this post

нет
scroll to top