У Запоріжжі розробили пам’ятники для Героїв: як вони виглядають. ФОТО

У Запоріжжі розробили ескізи пам’ятників для загиблих Героїв. Позачергове засідання Ради жінок загиблих Героїв, яке відбулось під керівництвом Галини Гончаренко, було присвячене питанням гідного поховання загиблих військових. Зокрема члени Ради погодили, як виглядатимуть надмогильні пам’ятники військових.

 

ескізи пам’ятників для загиблих Героїв

Тильна частина надгробку буде з природного каменю світлого кольору, меморіальна табличка – з каменю чорного кольору. На табличці розміщуватиметься портрет та інша інформація про загиблого: дата народження і смерті, прізвище, ім’я, позивний, військове звання тощо.

ескізи пам’ятників для загиблих Героїв

На нижній тумбі чорного кольору пропонується розмістити мапу України з козацьким гаслом: «Душу Богу, життя Україні, честь — нікому». За бажанням родини, мапу можна буде змінити на стилізовані відповідно до символів Збройних Сил України розпізнавальні знаки, нагороди, назву підрозділу, місце загибелі тощо.

ескізи пам’ятників для загиблих Героїв

Такі надгробки коштом міського бюджету встановлюватимуть на могилах загиблих військових за бажанням родини.

Як розповіла Forpost голова консультативної ради жінок загиблих Героїв, депутатка міськради від «ЄС», волонтерка Галина Гончаренко, це — прохання матерів загиблих героїв, які зверталися до ради.

«Це — ініціатива багатьох людей. Наразі ми затвердили базовий макет надгробків, які будуть на могилах загиблих воїнів. Це — перший крок на шляху гідного поховання героїв. Щоб люди бачили, що тут поховано саме Героя, який віддав життя за Україну. При створенні макету були враховані всі стандарти, вивчали досвід інших міст України. Ми бачили зразки з інших регіонів, проте розробили свій, унікальний макет. Планується, що це питання буде винесено на найбличже засідання сесії Запорізької міської ради, яке заплановано на 14 серпня», — розповіла Галина Гончаренко.

Читайте також: Окупанти перекинули війська із Запорізької області на інший напрямок фронту

 

У мирні та воєнні часи залишаємося разом, бо лише так ми є сильнішими. Долучайтеся до телеграм каналу Форпост медіа.
Усі ми тут — https://t.me/forpost_zp

Share this post

нет
scroll to top