СБУ повідомила про підозру заступнику Балицького, який допомагає країні-агресору підтримувати окупаційний режим на ТОТ Запорізької області

За даними слідства зрадником виявився мешканець Оріхова, який до 2014 року тривалий час очолював Оріхівську районну раду та декілька разів обирався депутатом Оріхівської районної ради.

Про це повідомили в СБУ.

За даними силовиків, після анексії Криму, будучи проросійськи налаштованим, він переїхав на півострів де намагався зробити кар’єру. 

З початком широкомасштабного вторгнення він переїхав до Мелітополя, де погодився на пропозицію Балицького та зайняв посаду заступника голови з питань внутрішньої політики так званої ««Военно-гражданской администрации Запорожской области».

На своїй «посаді» він виконує усі вказівки окупаційної влади заради підвищення іміджу держави – агресора та формування у місцевого населення думки невідворотності встановлення російської влади на частині території України.

Для цього зловмисник приймає участь у численних заходах під егідою рф з метою підтримки «сво» та пропаганди «русского міра». 

У вересні 2023 року, після проведення на тимчасово окупованих територіях Запорізької області виборів до Законодавчого зібрання Запорізької області, його було обрано на посаду голови так званого «Законодательного собрания Запорожской области».

На підставі зібраних доказів слідчі СБУ повідомили фігуранту про підозру за ч. 5 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України. 

Джерело: 061.ua

Share this post

нет
scroll to top